Jablonec nad Nisou: V Tyršově parku má městská policie nové stanoviště

01.10.2020 11:07

Novou okrskovou místnost otevřela Městská policie Jablonec nad Nisou. Ta vznikla rekonstrukcí bývalého domku pro správce Tyršových sadů, kterou nákladem 362 tisíc korun provedlo statutární město.

Jablonec nad Nisou: V Tyršově parku má městská policie nové stanoviště
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Rád bych poděkoval všem, kteří se na rekonstrukci objektu podíleli. Získáváme tím zázemí pro dvojici strážníků-okrskářů a pro asistenty prevence kriminality,“ konstatoval ředitel MP Roman Šípek.

Anketa

Chcete Miroslavu Němcovou v Senátu?

6%
94%
hlasovalo: 31544 lidí

Kromě samotné okrskové místnosti a sociálního zařízení má MP v opraveném domku k dispozici také skladové prostory. Asistenti prevence kriminality jsou v parku přítomní každý den od 14 do 22 hodin, proto možnost ohřát se a použít sociální zařízení uvítali. Své hodiny zde budou mít také okrskáři. „Lidé sem za námi mohou přijít se svými problémy, návrhy na zlepšení apod.,“ konstatovala okrskářka Věra Sirovátková.

Existenci okrskové místnosti městské policie vítají také obyvatelé, kteří v okolí parku žijí či jím procházejí. Jak se zmínili při otevření, přítomnost strážníků v parku je pozitivní zpráva, neboť právě tato lokalita dlouhodobě při výzkumu veřejného mínění zaujímá poslední místo v hodnocení pocitu bezpečí.

Bývalý domek pro správce parku opravilo oddělení správy nebytových objektů jabloneckého magistrátu nákladem 362 180 korun. „Největší investicí byla výměna oken, která vyšla na téměř 167 tisíc korun, za novou elektroinstalaci jsme zaplatili 107 tisíc korun,“ říká vedoucí oddělení Václav Kotek. Domek září novým žlutým odstínem fasády a aby bylo jasné, jaká služba se zde nachází, je opatřený nápisy městská policie a telefonním číslem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…