Jablonec nad Nisou: V Žitavě vystavuje jablonecký malíř a architekt Zdeněk Daniel

12.10.2019 14:52

V pátek 11.10.2019 začala slavnostní vernisáží v Žitavě výstava malířských a grafických prací jabloneckého výtvarníka Zdeňka Daniela. Jeho tvorba se zaměřuje zejména na kresbu historických domů městské architektury.

Jablonec nad Nisou: V Žitavě vystavuje jablonecký malíř a architekt Zdeněk Daniel
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Díky těmto kresbám je známy zejména v jabloneckém regionu. Zdeněk Daniel se věnuje kresbě a malbě již od mládí, kdy se několik let věnoval dalšímu vzdělávání v oblasti kresby pod vedením učitelů SUPŠS a VOŠ v Jablonci nad Nisou.

Vystavená díla je možné si prohlédnout ve výstavní síni Hornolužického uměleckého spolku Oberlausitzer Kunstverein, v galerii Kunstlade v Žitavě, Lindenstrasse 15. Výstavu jabloneckého umělce organizuje ve spolupráci s německými partnery liberecký spolek Creat.

„Možnost představit tvorbu místních umělců v Německu vidím jak přínos k většímu sblížení obyvatel měst Žitavy a Liberce“ říká ředitel spolku Creat Ladislav Haidl a dodává „s Hornolužickým uměleckým spolkem jsme letos společně uspořádali také výstavu v galerii Arkadenhof v nedalekém Löbau a do budoucna plánujeme další společné aktivity“

„Jsem rád, že můžu představit svoji tvorbu zde v sousední Žitavě, je to pro mě příležitost zúčastnit se vzájemné komunikace mezi českými a německými výtvarníky“ říká umělec.

Výstava je součástí českoněmeckého projektu Umění je náš jazyk (Kunst ist unsere Sprache), který byl podpořen Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj z Programu spolupráce Česká republika – Svobodný stát Sasko 2014-2020 v rámci Fondu malých projektů Euroregionu Nisa. Jeho hlavním cílem je sbližovat obyvatele Trojzemí a přispívat celkově k lepší a intenzivnější mezinárodní spolupráci. Výstava potrvá do 20. prosince 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…