Jablonec nad Nisou: V plánu je přístavba tělocvičny pro školu v Kokoníně

25.10.2021 7:32 | Tisková zpráva

Statutární město Jablonec nad Nisou nechá zpracovat studie k projektu Modernizace ZŠ Rychnovská 216, Jablonec nad Nisou – přístavba tělocvičny a učeben. Oslovila projektový ateliér David, s.r.o., který už má na svém kontě přístavbu stejné školy. Za studii město zaplatí 562 tis. korun.

Jablonec nad Nisou: V plánu je přístavba tělocvičny pro školu v Kokoníně
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Připravujeme projektovou dokumentaci k projektu Modernizace ZŠ Rychnovská 216, Jablonec nad Nisou – přístavba tělocvičny a učeben. Ten řeší  stavbu tělocvičny pro kombinované úžívání - školní děti i veřejnost, čtyř učeben s možností předělení, nářaďovny, sociálního zázemí pro chlapce a dívky, strojovny vzduchotechniky, střešní zahrady, která by mohla sloužit také jako venkovní učebna, schodiště a výtahu,“ popisuje projekt náměstek pro rozvoj města Petr Roubíček.

Díky vypracované studii bude město připravené na vhodný dotační titul. Osloven byl Projektový ateliér David, s.r.o., jelikož projektoval k této základní škole už první přístavbu. „Ta je otevřená od loňského roku. Je v ní hlavní vstup pro žáky, nové šatny, výuková dílna, sklady a šatny s hygienickým zázemím. Protože jsme jí navázali na historickou budouvu, chceme, aby další přístavba měla stejný architektonický ráz, proto chceme oslovit stejného projektanta,“ dodává náměstek Roubíček.

Zpracování studie stavby je rozdělené do dvou fází – předprojektové práce a projektová příprava. Celková cena na zpracování obou fází je ve výši 562 tis. korun. Náklady na stavbu tělocvičny s učebnami jsou odhadnuté na cca 50 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…