Jablonec nad Nisou: Vánoční strom před radnicí už stojí

25.11.2019 13:59

Vánoční strom na jabloneckém Mírovém náměstí už stojí. Pochází tentokrát z městských pozemků a byl zakrácen na výšku 10,5 metru. Rozsvítí se v neděli 1. prosince odpoledne.

Jablonec nad Nisou: Vánoční strom před radnicí už stojí
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Smrk ztepilý jsme porazili v pondělí ráno a po deváté hodině jsme jej převezli na Mírové náměstí, kde jsme ho usadili. Po úpravě je vánoční strom vysoký kolem 10 metrů,“ říká Lucie Holubová z Technických služeb Jablonec.

Nyní je třeba strom ještě ozdobit a v neděli 1. prosince jej po 17 hodině slavnostně rozsvítí primátor města Jiří Čeřovský. Kromě stromu se rozsvítí také světelné ozdoby na sloupech veřejného osvětlení v pěší zóně a čelní strana radnice včetně věže. Nové světelné ozdoby pořídlo město v roce 2017. Dominují mu motivy sněhových vloček na stromě i na veřejném osvětlení. Ozdobené jsou i stromy podél Kamenné ulice. „Na vánočním stromě se v neděli odpoledne rozsvítí 50 dvacetimetrových řetězů s šesti tisíci malými žárovičkami a více než 60 vánočních ozdob je na sloupech veřejného osvětlení. Ozdobená světýlky bude i radnice,“ říká vedoucí oddělení vnitřní správy Eva Peukertová.

Už při rozsvěcení stromu v neděli se budou moci návštěvníci zahřát horkým svařeným vínem nebo čajem v dřevěném stánku, který bude na náměstí stát do konce roku a ještě první den roku nového. „Ve čtvrtek 19. prosince si právě do tohoto stánku budou chodit sběratelé hrnečků s jabloneckými motivy pro Primátorský svařák. Koupí hrnečku tak tradičně přispějí na dobrou věci,“ připomíná vedoucí kanceláře primátora Jana Matěchová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…