Jablonec nad Nisou: Ve městě se od středy razantně změní průjezdnost centra

17.05.2021 10:37

Od středy 19. května se úplně uzavře jablonecká ulice Gen. Mrázka od budovy České pošty po křižovatku s ulicí Máchovou. Uzavírka, během které Jablonec nad Nisou bude pokračovat ve výstavbě dešťové kanalizace a správci v opravách svých sítí, potrvá do konce července.

Jablonec nad Nisou: Ve městě se od středy razantně změní průjezdnost centra
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Město proto vyzývá řidiče, aby pozorně sledovali dopravní značení, protože část ulice Gen. Mrázka a ulice Kostelní budou do srpna obousměrné.

Ve středu 19. května se stavba dešťové kanalizace a rekonstrukce jednotlivých sítí posune od pošty ulicí Gen. Mrázka směrem nahoru. „Pracovat se začne od křižovatky ulic Komenského, Liberecká a Gen. Mrázka u OC Centrál a staveniště bude pokračovat až ke křižovatce ulic Gen. Mrázka a Máchovy,“ vysvětluje náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček.

V tu chvíli se radikálně změní dopravní značení a průjezdy ulic okolo radnice a okresního soudu. „Z křižovatky Kamenná - Smetanova – Hasičská – Mírové náměstí budou ulicí kolem kina Radnice moci projíždět pouze vozy stavby. Rezidenti budou moci kolem radnice, kde bude zrušené parkování, do ulice Gen. Mrázka vjet, ale pouze do její horní části, tedy do úseku podél okresního soudu a budovy bývalých telekomunikací. Pak budou moci odbočit vlevo do ulice Máchova směrem k ulici Komenského, kde se otočí, budou se vracet zpět ulicí Gen. Mrázka a u budovy soudu odbočí vlevo do ulice Kubálkovy,“ pokračuje náměstek Roubíček s tím, že osobní vozy parkující na Mírovém náměstí mezi budovami radnice a soudu budou vyjíždět vzhůru také ulicí Kubálkovou, na jejímž konci odbočí vlevo přes parkoviště před střední uměleckoprůmyslovou školou a odtud výjezdem na Horní náměstí. Ulice Máchova od křižovatky s ulicí Korejskou bude slepá, aby nemohlo dojít ke střetu s vozidly stavby.

Jelikož bude uzavřený příjezd do podzemních garáží OC Centrál ulicí Gen. Mrázka, a stále ještě také z ulice Liberecká, budou sem zákazníci obchodního domu a zásobování jezdit od Liberce ulicí Budovatelů a ve směru od Prahy přes okružní křižovatku U Zeleného stromu ulicí Kostelní a Komenského, které budou po dobu uzavírky obousměrné. „Pro lepší orientaci při průjezdu křižovatkou ulic Budovatelů – Kostelní budou jízdní pruhy v ulici Kostelní oddělené vodícími deskami. Po celé délce ulice Komenského budou zrušená parkovací místa,“ popisuje situaci s příjezdem k obchodní galerii koordinátor stavby Otakar Kypta z odboru rozvoje a dodává, že postupně se s posunem stavby uvolní průjezd křižovatkou Poštovní – Liberecká – Opletalova. „Kritické budou asi tři až čtyři dny, kdy budeme dělat přípojky k obchodnímu domu. Velká část těchto prací ale bude provedena přes víkend,“ doplňuje Kypta.

Tato část stavby potrvá zhruba do konce července. „Počátkem srpna by se pak vše mělo dle harmonogramu vrátit do původního stavu. Obnoví se provoz dolů ulicí Gen. Mrázka, bude možné jezdit do obchodního centra a přes Komenského náměstí dolů ulicí Kostelní,“ říká Petr Roubíček a připomíná, že hotovo však ještě nebude. „Od poloviny srpna bychom začali realizovat část ulice Liberecké od divadla za křižovatku s ulicí Průmyslovou.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…