Jablonec nad Nisou: Vlastníci sítí opravují svá vedení dle plánu

01.04.2020 17:57

Ani opatření související s nákazou koronaviru nezastavila stavby ve městě. V Jablonci jsou momentálně rozpracované čtyři, v dubnu by měly začít další dvě.

Jablonec nad Nisou: Vlastníci sítí opravují svá vedení dle plánu
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Nejčastěji zmiňované jsou ve městě dvě velké rekonstrukce – v únoru začala ta v ulici V Aleji, v polovině března pak loni odložená, rozsáhlá rekonstrukce sítí a povrchů v ulicích Poštovní a Budovatelů.  U obou je uzavírka úplná. „V Aleji prochází rekonstrukcí vodovod a kanalizace. Poté oddělení investiční výstavby zrekonstruuje vozovku, chodníky, veřejné osvětlení a osadí novou zeleň.  Výsledkem stavby bude také legalizace maximálně možného počtu parkovacích míst. Pro dopravu bude ulice V Aleji po etapách zcela uzavřená do letošního listopadu,“ vysvětluje náměstek pro rozvoj města Petr Roubíček.  V ulicích Poštovní a Budovatelů se rekonstruuje vedení plynu, vodovod i splašková kanalizace, město buduje novou dešťovou kanalizaci. „Plánujeme také stavbu retenční nádrže, obnovené budou komunikace i chodníky včetně veřejného osvětlení. Výstavba je náročná na koordinaci a vyžádala si velké objížďky, protože ulice Poštovní a Budovatelů a posléze oblast Anenského náměstí, až se stavba posune, budou až do října uzavřené,“ dodává Roubíček. 

Vedení plynu se rekonstruuje také v uzavřené ulici Uhelná, práce potrvají ještě v dubnu, nebo v částečně uzavřené ulici Janovská, v níž budou dělníci ještě v květnu. Po Velikonocích, dle předpokladu od 15. dubna, by se měla částečně uzavřít ulice Březová od ulice V Luzích až po ulici Na Šumavě. „Částečná uzavírka tohoto úseku potrvá do konce května. Zároveň však od 1. května bude zahájena II. etapa rekonstrukce plynu od ulice Na Šumavě až po ulici Jeronýmova včetně. Vedou se však jednání o obráceném směru či realizaci z obou konců. V tomto úseku se také předpokládá částečná uzavírka. Od června do října by se ulice Březová měla uzavřít úplně, protože se k rekonstrukci plynu přidá ještě rekonstrukce vodovodu
a kanalizace,“ uvádí Pavel Sluka, vedoucí oddělení investiční výstavby.

Do června potrvá likvidace havárie a rekonstrukce plynovodu při částečné uzavírce v ulicích Vodní a Havlíčkova. V dubnu by měla Krajská správa silnic Libereckého kraje začít stavět okružní křižovatku v ulicích Palackého – Želivského – Janovská - Čs. armády. „Křižovatka se zde bude uzavírat na etapy, průjezdná bude vždy jedním jízdním pruhem,“ připomíná náměstek Roubíček s tím, že hotovo by mělo být letos v září.

Od května do září bude úplně uzavřená ulice Turnovská kvůli přeložce vodovodu, do října pak počítá s úplnou uzavírku rekonstrukce vodovodu a kanalizace v ulici U Starého buku nebo rekonstrukce vodovodu v ulici Sněhová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.