Jak se v Chomutově žije handicapovaným

08.10.2011 21:18

Příští úterý bude patřit divadlo zdravotně handicapovaným. Město společně s Městským ústavem sociálních služeb Chomutov zde 11. října od 9 hodin pořádá setkání odborníků se zdravotně postiženými k otázkám jejich života v Chomutově.

Jak se v Chomutově žije handicapovaným
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Zajímá nás, jak se této skupině obyvatel v našem městě žije, jak jim můžeme pomoci a zlepšit prostředí, proto se s nimi setkáme," říká primátor města Jan Mareš.

Kromě zástupců města budou na konferenci přítomni sociální pracovníci magistrátu, městského ústavu sociálních služeb, ale i z úřadu práce. „Jsme připraveni v krátkých blocích seznámit přítomné s jejich možnostmi, přiblížit jim na co mají nárok a poradit, kde si mohou potřebné záležitosti vyřídit," představuje program ředitelka MÚSS Chomutov Alena Tölgová. Setkání by mělo být přibližně dvě až tři hodiny, aby byl čas nejen na potřebné informace a prezentace, ale také na dotazy a podněty handicapovaných. Na programu bude téma bydlení od bezbariérovosti města, bezbariérových bytů, chráněná bydlení až po dávky na bydlení. Handicapovaní se dozví o možnostech sociální pomoci, jako jsou mimořádné výhody, kompenzační pomůcky, ale i příspěvky na péči a sociální služby a také možnosti pracovního uplatnění.

Vedení města se pravidelně setkává s občany v jednotlivých lokalitách, kde se vždy projednávají konkrétní problémy daného místa. Kromě toho začala i setkávání se skupinami obyvatel, jež mají konkrétní zaměření. Po seniorech a zdravotně handicapovaných bude další setkání tematicky zaměřené na rodiny s dětmi. „Setkání je přínosné pro občany, kteří zde získají spoustu potřebných informací, ale i pro nás. Máme možnost zpětné vazby a dozvíme se tak, co je trápí, jak můžeme jejich život zlepšit," dodává náměstek primátora Martin Klouda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…