Jeseník: Chodník do lázní propojí všechna důležitá místa

14.06.2021 7:35

Priessnitzovy léčebné lázně jsou věhlasnou lázeňskou destinací, do které každoročně míří za čerstvým vzduchem a blahodárnou vodou desetitisíce návštěvníků a pacientů z celého světa. Podél stávající komunikace, která zpřístupňuje lázně Jeseník, však chybí chodník, který by umožnil bezpečný přístup a propojil město, lázně a všechny přilehlé záchytné a turistické body.

Jeseník: Chodník do lázní propojí všechna důležitá místa
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Město Jeseník zadalo vypracování studie proveditelnosti umístění chodníku pro pěší podél komunikace ulice Priessnitzova do lázní. Nová trasa je navržena od křižovatky s ulicí Alšova po začátek obytné zóny u křižovatky s ulicí Růžová. Zpřístupňuje i lokální zájmové body, jako např. památník obětem čarodějnických procesů nebo Géniův pramen.

Celková délka navrhovaného chodníku je cca 1300 metrů. Na základě této studie bylo zadáno zpracování projektové dokumentace. V současnosti byla podána žádost za účelem vydání povolení stavby.

V průběhu projekční přípravy bylo nutné vypořádat celou řadu technických, urbanistických a majetkoprávních nesnází. Projekt je řešen maximálně ohleduplně k životnímu prostředí, kdy se počítá s maximální retencí a vsakováním dešťových vod i s bohatou náhradní výsadbou vzrostlé zeleně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …