Jeseník: Muzikantská stezka se dočká úprav

24.12.2018 10:24

Již za několik měsíců se rozběhnou práce na dokončení úprav Muzikantské stezky. Na projekt pod názvem Za dědictvím V. Priessnitze v hodnotě 1,1 milionu korun získal Jeseník dotaci 30.000 euro z Fondu mikroprojektů Euroregionu Praděd. Zbytek peněz uhradí město ze svého rozpočtu. Součástí projektu je několik aktivit.

Jeseník: Muzikantská stezka se dočká úprav
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

„Od jara do léta příštího roku proběhnou terénní úpravy horního partu Muzikantské stezky včetně doplnění mobiliářem a informační tabulí. Spodní část této přístupové cesty do lázní byla již realizována v minulosti,“ uvedl Jan Mrosek, vedoucí oddělení cestovního ruchu.

Jak dále poznamenal, druhou aktivitou je obnova Editina pramene, který se nachází nedaleko Muzikantské stezky na konci třešňové aleje. „Třetí aktivitou je prohloubení spolupráce s Vysokou školou v Nyse v rámci společných workshopů pro studenty jmenované školy a místních středních škol,“ doplnil Jan Mrosek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…