Jeseník: Pod Pentagonem vznikne nové parkoviště

05.07.2018 19:31

Nejpozději do konce listopadu vznikne 55 parkovacích míst v blízkosti městského úřadu v ulici Karla Čapka. Součástí stavebních prací jsou přeložky inženýrských sítí, opěrné stěny, odvodnění, povrchy a nové veřejné osvětlení.

Jeseník: Pod Pentagonem vznikne nové parkoviště
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

„Zhotovitel si převzal staveniště 22. června. Od této doby mu běží pětiměsíční lhůta na dokončení celé investiční akce,“ uvedl vedoucí oddělení investic Jiří Uher. Nové parkoviště najdou motoristé pod budovou Pentagonu, jak se této budově města říká. To stávající přímo před objektem městského úřadu už kapacitně nevyhovuje, navíc zde sídlí například Správa sociálního zabezpečení a úřad práce. Také rodiče, kteří vozí nebo vyzvedávají děti z nedaleké školky, lépe najdou vhodné místo na parkování. V blízkosti je rovněž hojně navštěvovaný městský park, který je zároveň výchozím bodem na oblíbený Křížový vrch a další turisticky atraktivní cíle ve Smetanových sadech.

„Jsem ráda, že se tato investice rozběhla a bude dokončena ještě letos. Nová parkovací místa ocení především občané, kteří jezdí na Ipos vyřídit si zde úřední věci," řekla starostka města Jana Konvičková. Vybudování parkoviště přijde městskou pokladnu na 9,6 milionu korun včetně DPH, investici pokryje dlouhodobý úvěr.

„V souvislosti s pracovní činností prosíme obyvatele a návštěvníky v dotčeném území o opatrnost a shovívavost,“ uzavřel Jiří Uher.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…