Jičín: Banky mohou podávat nabídky úvěru pro financování infrastruktury Kasárna

25.12.2021 9:41 | Tisková zpráva

Rada města schválila znění Výzvy k podání nabídky na dlouhodobý investiční úvěr. Město Jičín hodlá úvěrem financovat výstavbu infrastruktury a veřejných prostranství v lokalitě Kasárna. Způsob financování akce Rada města projednala již dříve. Banky mohou své nabídky podávat do 17. ledna do 13 hodin. Limit financování úvěrem je stanoven na 180 milionů Kč.

Jičín: Banky mohou podávat nabídky úvěru pro financování infrastruktury Kasárna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Obdržené nabídky budou hodnoceny dle výše marže při 3měsíční PRIBOR a při 6měsíční PRIBOR. Zkratka znamená Pražská mezibankovní úroková sazba (Prague Interbank Offered Rate). Právě výše marže bude po přepočtu k Pražské mezibankovní úrokové sazbě jediným hodnotícím kritériem. Všechny náklady účastníka musí být započítány v marži a město Jičín nepřipouští žádné poplatky, například za zřízení úvěru, vedení účtu, za provizi a podobně.

Mezi základními požadavky města, co se týká parametrů úvěru, je například následující: Předpokládaná splatnost úvěru 12 let, možnost předčasného splacení bez poplatku či sankce, nedočerpání úvěru bez poplatku či sankce, žádné zajištění úvěru, čtvrtletní splácení atd.

Výstavba infrastruktury a veřejných prostranství v lokalitě Kasárna bude patřit k největším investicím města Jičína v jeho historii. Přesné náklady budou známy po vyhodnocení veřejné zakázky. Ta v současnosti již probíhá. Předpokladem je, že bude vyhodnocena na začátku roku 2022. Město v Jičín chce vybudovat infrastrukturu a nabídnout parcely pro výstavbu rodinných a obytných domů. Parcely budou pravděpodobně prodávány formou elektronické aukce a peníze z prodejů pomohou splácet úvěr. O investiční akci včetně nabídky parcel bude město Jičín průběžně informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…