Jičín: Cyklostezka dostala dotační podporu

02.10.2015 18:17

Město Jičín získalo dotaci ze SFDI ČR na výstavbu cyklostezky PFT – Ruská ve výši 1 349 000 Kč, což činí 75 % celkových nákladů. Celková délka navrhované cyklostezky je 117,5 m včetně 15 m dlouhé ocelové lávky přes řeku Cidlinu, která by měla šířku 3 m. Povrch je navržen z asfaltového betonu. Stavět by se mohlo začít v příštím roce.

Jičín: Cyklostezka dostala dotační podporu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Rozpočet akce je 1 813 000 Kč, z čehož jsou uznatelné náklady 1 621 000 Kč. Neuznatelnými náklady jsou veřejné osvětlení a městská optická síť. Podmínkou získání dotace je doplnění místa pro přecházení (což se řeší v rámci projektové dokumentace rekonstrukce ulice Ruská-Poděbradova), návrh dopravního značení a do 30. 10. 2015 je nutné doložit SFDI stavební povolení.

Město nyní zadalo i studii uvažovaného podchodu pod ulicí Ruská, který by byl jednou z možností, jak vyřešit bezpečný přejezd a přechod. Hlavním cílem projektu Cyklostezka  PFT – Ruská  je propojení již vybudovaných cyklostezek Letná – Raisova a Ruská – Popovická. Propojením cyklostezek dojde ke zvýšení bezpečnosti pohybu cyklistů centrem města.

Navrhovaná cyklostezka je v souladu s koncepcí cyklodopravy ve městě a okolí a s koncepcí Královéhradeckého kraje. Cyklostezka je také součástí dálkové cyklotrasy Odra-Nisa č. 14., která prochází Jičínem. Stavět by se mohlo v příštím roce, pokud se letos stihne vybrat dodavatel prací. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …