Jičín: Dražba pozemků u Moravčic se koná v říjnu

14.10.2019 13:59

Rada potvrdila zájem města zúčastnit se elektronické dražby pozemků v Moravčicích. Město chce získat do vlastnictví pozemky o celkové výměře 17 036 m2.

Jičín: Dražba pozemků u Moravčic se koná v říjnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V současnosti jsou v soukromých rukách, firma je však v insolvenčním řízení a dražbu vyhlásil insolvenční správce. Pozemky jsou pro Jičín zajímavé, protože je plánována přestavba moravčické křižovatky. Účast města v dražbě už schválilo i Zastupitelstvo města při posledním veřejném zasedání.

Změna křižovatky je nezbytná vzhledem ke zvyšující se intenzitě provozu. Problematický je zvláště výjezd od Moravčic, pakliže řidič chce vjet do Jičína. O koupi pozemků Jičín usiloval již v roce 2017. Jednatel firmy Keramika Knap s.r.o. učinil městu nabídku v souladu s podmínkami stanovenými stavebním zákonem. Město se tehdy rozhodlo využít předkupního práva a pozemky koupit, avšak ukázalo se, že firma je v insolvenčním řízení a nemůže nakládat se svým majetkem. Důsledkem toho je naneštěstí i zánik předkupního práva, proto se město nyní musí účastnit dražby jako uchazeč o koupi.

Právě v roce 2017 byl zpracován znalecký posudek na tržní cenu pozemků. RM nyní jednala o maximální výši podání při dražbě. Z taktických důvodů tato hodnota nebude před konáním dražby zveřejněna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…