Jičín: Infrastruktura kasárna má stanoven časový harmonogram realizace

16.09.2020 14:05

Rada města projednala otázku výstavby dopravní a technické infrastruktury v lokalitě bývalých kasáren. Pracovní skupina Kasárna, která se pravidelně schází, předložila výsledky své činnosti. Mezi nimi je i předpokládaný časový harmonogram realizace této rozsáhlé investice, jež dá vzniknout nové městské čtvrti.

Jičín: Infrastruktura kasárna má stanoven časový harmonogram realizace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Pracovní skupina rovněž jednala o katalogu domů, které se budou postaveny, a o financování výstavby infrastruktury. Vše bude projednáno na veřejném zasedání Zastupitelstva města dne 16. září v Porotní sále. Zasedání začíná v 15 hodin a občané jsou zváni. 

Co předpokládá časový harmonogram? Do konce letošního roku by mělo probíhat stavební řízení a letos na podzim začne příprava zadávací dokumentace pro vypsání veřejné zakázky na realizaci infrastruktury. Zastupitelstvo města letos na podzim projedná podmínky prodeje pozemků. V první polovině roku 2021 by mohl začít výběr zhotovitele stavby, v polovině roku 2021 začne příprava zadávací dokumentace na prodej pozemků: tyto aktivity budou probíhat nezávisle a paralelně. Z veřejné soutěže vzejde zhotovitel stavby a harmonogram předpokládá, že na přelomu 2021/2022 by mohlo dojít k podpisu smlouvy o dílo. Práce mohou být zahájeny vzápětí, současně s prodejem pozemků. Dojde rovněž k participačním setkáním s veřejností a občané budou průběžně informováni prostřednictvím tiskových konferencí, webu města a Jičínského zpravodaje. Je tu řada proměnných, které mohou časový plán ovlivnit, například výběru zhotovitele stavby, avšak harmonogram počítá s rezervou.

Investorem do dopravní a technické infrastruktury bude město Jičín. Financování má být zajištěno úvěrem. Také tuto otázku projednají zastupitelé při středečním zasedání. Investice se vrátí díky prodeji pozemků pro rodinné a bytové domy. Co se týká ceny pozemků, budou stanoveny dle aktuální ceny obvyklé, proto v současnosti nejsou známy.  

Zastupitelstvo dále projedná katalogizaci rodinných a bytových domů. Katalog stanovuje určité požadavky na řešení venkovní podoby domů, aby byl zajištěn kompaktní architektonický ráz nové čtvrti. Lokalita kasárna se nachází uvnitř stávajícího intravilánu města. Je v sousedství čtvrti Čeřovka, tudíž se napojuje na urbanistické pojetí od Čeňka Musila. Podrobné informace jsou k dispozici na webu města www.mujicin.cz, viz Investice města v levém sloupci webu, a poté odkaz Lokalita Kasárna.     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…