Jičín: Lokalita nákladového nádraží je připravena k zakoupení

17.12.2018 19:21

Rada města doporučuje ZM schválit koupi parcely známé jako nákladové nádraží. Jde o parcelu poz. č. 833/24 o výměře 12 400 metrů čtverečních. Prodávajícím jsou České dráhy a.s. a kupní cena je stanovena na 320 Kč za metr čtvereční.

Jičín: Lokalita nákladového nádraží je připravena k zakoupení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Převod vlastnictví parcely je podchycen v trojstranné smlouvě o smlouvě budoucí kupní, již město uzavřelo v listopadu 2015 právě s Českými drahami a Správou železniční dopravní cesty, státní organizací.
V nedávné době probíhaly kolejové úpravy nákladového nádraží. Postupně byly sneseny koleje, byla odstraněna drážní zařízení a také došlo k sanování půdy. Práce zajišťovala firma Chládek a Tintěra Pardubice a.s., která zvítězila ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou přibližně 18,4 milionu Kč bez DPH.

Tato akce byla podmínkou kupní smlouvy. Požadovali ji stávající majitelé. Protože jde o zajímavý pozemek relativně blízko centra města a protože může být využit i pro chystané autobusové nádraží, město se již dříve rozhodlo na tyto podmínky koupě přistoupit, ačkoliv šlo pochopitelně o nemalé rozpočtové náklady. Bude-li lokalita využita jinak než jako nákladové nádraží, bude to znamenat také zvýšení prestiže města, jelikož dané území je v podstatě tím prvním, s čím se turista cestující vlakem u nás setká.   

Zastupitelé koupi musí schválit, i když jde spíše o formální záležitost. Koupě je totiž podchycena ve smlouvě o smlouvě budoucí kupní. Hlasování se uskuteční během veřejného zasedání dne 19. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…