Jičín: Město nevyužije předkupního práva na objekt u autobusového nádraží

10.05.2023 22:09 | Tisková zpráva

Rada doporučila zastupitelstvu zamítnout uplatnění předkupního práva na koupi bývalé čekárny na autobusovém nádraží. Zastupitelstvo rozhodlo v souladu s doporučením rady, město Jičín tedy objekt nezakoupí. Hlavním důvodem je nabídková cena, která je v rozporu s odborným posudkem a je nadsazená.

Jičín: Město nevyužije předkupního práva na objekt u autobusového nádraží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jedná se o pozemky č. 476/2 a č. 1596 s příslušnými stavbami. Soukromého majitele zastupovala společnost Rezidence Slaný Wilsonova, s.r.o., se kterou zástupci města Jičína jednali o koupi. Město mělo k těmto nemovitostem ujednáno předkupní právo.

Na základě dohody obě strany nechaly zpracovat znalecké posudky, kdy posudek vypracovaný pro město ocenil nemovitost na částku 2 880 000 korun. Zastupující společnost doručila návrh kupní smlouvy, ve které je stanovena cena na 4 900 00 korun. Cenu město Jičín považuje za velmi nadsazenou.

Objekt navíc není možné otevřít v krátkodobém horizontu, neboť prostory potřebují rekonstrukci. Místnosti mohou být určeny pro čekárnu a pro prodejnu občerstvení, ale bez stavebních úprav, zejména zřízení sociálního zázemí, se nemohou otevřít veřejnosti. Když město Jičín nyní zamítlo uplatnění předkupního práva, je nyní na vlastníkovi, jak s nemovitostmi naloží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…