Jičín: Městská hromadná doprava ve městě je zajištěna do roku 2029

07.08.2019 12:14

Starosta města Jičína JUDr. Jan Malý podepsal smlouvu o dopravní obslužnosti se zástupcem firmy Milan Fejfar. Ta se od ledna 2020 stane novým poskytovatelem hromadné dopravy na území města a vystřídá dosavadního dopravce, firmu BusLine a.s. Doba trvání smlouvy je stanovena na deset let, tedy do konce roku 2029.

Jičín: Městská hromadná doprava ve městě je zajištěna do roku 2029
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

„Jde o dlouhodobý kontrakt mezi městem a místní firmou, která uspěla ve výběrovém řízení. Jméno Milan Fejfar je v Jičíně dobře známé a věřím, že po dobu deseti let bude přinášet kvalitní službu dopravní obslužnosti občanům města Jičína,“ uvedl starosta JUDr. Jan Malý. 

Provozovatel Milan Fejfar zvítězil ve výběrovém řízení, ve kterém při dodržení všech podmínek zadávací dokumentace nabídl nejnižší cenu, a sice 49 Kč bez DPH za ujetý kilometr. Předpokladem je, že za 10 let účinnosti smlouvy bude najeto na 350 tisíc kilometrů, tedy 35 tisíc ročně. Náklady bude hradit rozpočet města. Uhrazené jízdné od cestujících dopravce použije ke snížení fakturovaných částek vůči městu, a tak se uživatelé služby budou fakticky podílet na jejím financování. Stejně jako doposud.

Z pohledu běžného cestujícího se příliš nezmění. Hromadná doprava se v Jičíně sestává z jedné smyčky. Jízdní řád bude teprve sestaven a schválen, ale počítá se s prodloužením linky v ulici Přátelství na jihu města. Minimální kapacita vozidla bude 25 cestujících, z toho minimálně 15 míst pro sedící. Vozidlo musí umožňovat přepravu osob s omezenou schopností pohybu a orientace, včetně hendikepovaných. Autobus dále bude vybaven zařízením pro systém elektronického odbavení cestujících s akceptací elektronických nosičů. Dopravce nejpozději do začátku roku 2021 zakoupí nový autobus, jenž bude splňovat emisní normy EURO 6.

Do konce letošního roku bude dopravní obslužnost zajišťovat společnost BusLine. Ta se sice do výběrového řízení přihlásila, avšak nabídla vyšší cenu než vítěz. Protože oba uchazeči splnili všechny formální požadavky kladené zadávací dokumentací, firma BusLine se kvůli vyšší ceně bodově umístila na druhém místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…