Jičín: Na rok 2020 je plánována výměna tobogánu a přístupového schodiště

20.11.2019 9:15

Rada města schválila zpracovatele zadávací dokumentace na výměnu tobogánu v jičínském Aqua centru. Smlouvu uzavře s firmou Bazény a wellness s.r.o. z Prahy, která sestavila i předběžnou studii.

Jičín: Na rok 2020 je plánována výměna tobogánu a přístupového schodiště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Výměna tobogánu je totiž netradiční akcí, která je vzhledem ke stáří současné atrakce již nutná. Město proto připravuje podmínky, aby se stavební práce mohly uskutečnit v roce 2020. Firma zadávací dokumentaci vytvoří za 412 tisíc Kč. S ohledem na rozsah prací a značnou specifičnost zakázky lze považovat tuto cenovou nabídku za obvyklou a adekvátní. Na základě zadávací dokumentace bude vypsána veřejná zakázka na zhotovitele prací.

Tobogán je ve špatném technickém stavu a vřetenové schodiště na tom není lépe. Obojí musí být vyměněno. V zimních měsících dochází k mísení venkovního chladného vzduchu s mikroklimatem bazénu, což je hlavně u dojezdu pocitově nepříjemné, nehledě na tepelné ztráty. Proto je zvažována alespoň částečně zateplená varianta. Na konstrukcích tobogánu a schodiště je patrná koroze, je však nutné dodat, že atrakce má platnou atestaci, je bezpečná a prozatím nebude uzavřena. Tobogán byl instalován v roce 1999 v rámci modernizace Aqua centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…