Jičín: Půdní prostory na ZŠ Husova budou zrekonstruovány

02.12.2019 12:09

Město Jičín připravuje podklady pro vypsání veřejné zakázky na rekonstrukci půdních prostor nad přístavbou Základní školy Husova.

Jičín: Půdní prostory na ZŠ Husova budou zrekonstruovány
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Zakázku je možné zrealizovat díky úspěšné žádosti o dotaci z IROP v rámci výzvy č. 47. Jičín může získat 15,3 milionu Kč a celková výše zakázky je odhadována na 24 milionů Kč. Práce budou rozděleny do let 2020 a 2021. 

Žádost o dotaci byla podána již v únoru 2017. Přestože tehdy žádost splnila všechny podmínky, byla z důvodu velkého převisu zařazena mezi tzv. náhradní projekty. Poskytovatel dotace ale postupně navyšoval finanční alokaci, díky čemuž projekt nakonec postoupil mezi dotačně podpořené. Jedná se o velmi dobrou zprávu nejen pro ZŠ Husova, ale pro jičínské školství obecně. 

Protože jde o „horkou novinku“, záměr není přímo obsažen v návrhu v rozpočtu pro rok 2020. Rozpočet však obsahuje položku pro spoluúčast na dotacích a jejich předfinancování. Rekonstrukci půdy a zároveň i návrh rozpočtu na příští rok projedná Zastupitelstvo města při svém veřejném zasedání ve středu 18. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…