Jičín: S výstavbou zahrady u MŠ Větrov by mohla pomoci státní dotace

30.01.2018 20:30

Rada města schválila podání žádosti o dotaci ke Státnímu fondu životního prostředí ČR na realizaci zahrady u Mateřské školy Větrov. Fond spadá pod Ministerstvo životního prostředí ČR a Jičín se uchází o dotaci v rámci výzvy č. 16/2017, která se zaměřuje na výstavbu zahrad v přírodním stylu u mateřských škol.

Jičín: S výstavbou zahrady u MŠ Větrov by mohla pomoci státní dotace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Dotaci by bylo možné uplatnit jak na zpracování projektové dokumentace a nutné administrativní procedury, tak na vlastní realizaci. Celkově by město mohlo získat 500 tisíc Kč, přičemž předběžný odhad nákladů je 1,1 milionu Kč. Samotné práce jsou plánovány na přelom let 2019 a 2020. Zahrada by mohla vzniknout na pozemku Jičín, Šibeňák 892, na který má město uzavřenu nájemní smlouvu na 20 let.

Nová MŠ Větrov se dočkala slavnostního otevření v roce 2015. Výstavba nového objektu, jemuž architekti David Vávra a Radek Jiránek vtiskli podobu pohádkového hradu, trvala dva roky a stála přibližně 42 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…