Jičín: Seifertovu ulici čeká kompletní rekonstrukce včetně infrastruktury

21.12.2021 11:26 | Tisková zpráva

Rada doporučila Zastupitelstvu města schválit financování rekonstrukce ulice Seifertova pro rok 2023. Zastupitelstvo s tím souhlasilo na veřejném zasedání dne 15. 12. 2021. Financování tak bude zařazeno do rozpočtu 2023.

Jičín: Seifertovu ulici čeká kompletní rekonstrukce včetně infrastruktury
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Práce v ulici Seifertova jsou však etapizovány a začnou již v roce 2022. Komunikace a chodníky v Seifertově ulici jsou ve špatném stavu, ale je vhodné vyčkat na rekonstrukci plynárenské a vodovodní infrastruktury. Společnost GasNet s.r.o. provede v roce 2022 rekonstrukci plynárenského zařízení v celé délce této ulice a VOS Jičín a.s. provede rekonstrukci vodovodu. Po těchto stavebních pracích chce město Jičín zrekonstruovat ulici včetně chodníků, veřejného osvětlení a optické sítě.

Město Jičín a společnost GasNet zkoordinovaly harmonogram. V dubnu 2022 město Jičín zajistí odfrézování komunikace v celé délce. GasNet zahájí práce v květnu 2022 s tím, že předpokládané dokončení bude v srpnu 2022. Následně VOS Jičín a.s. zrekonstruuje vodovodní řad. Termín dokončení je předpokládán na říjen 2022. Poté už nic nebude bránit městu Jičínu kompletně zrekonstruovat ulici. Předpokladem je, že práce začnou ihned po skončení zimního období v dubnu 2023.

Zastupitelstvem schválené financování na rok 2023 je ve výši 12,8 milionu korun. Vzhledem k tomu, že GasNet nebude pokládat finální povrch na polovinu komunikace, na základě dohody o úhradě nákladů poskytne městu finanční plnění ve výši 754 147 korun. Dle projektové dokumentace je předpoklad nákladů na rekonstrukci ulice ve výši cca 12,65 milionu korun. Konečné náklady ale vyplynou až z veřejné zakázky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…