Jičín: Stavební práce na Regentském domě ustaly kvůli komplikacím ve stavební firmě

23.12.2021 18:58 | Tisková zpráva

Dům na Valdštejnově náměstí čp. 2 (Regentský dům) prodělává rekonstrukci střechy a krovů, které před rekonstrukcí již byly ve velmi špatném technickém stavu.

Jičín: Stavební práce na Regentském domě ustaly kvůli komplikacím ve stavební firmě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Rekonstrukce se ve své závěrečné fázi mimořádně zkomplikovala na straně dodavatele, tj. stavební firmy MATEX HK s.r.o. RM schválila odstoupení od smlouvy o dílo s touto společností. 

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

Jednatel a jediný majitel firmy MATEX HK s.r.o. nečekaně zemřel v polovině října. Po této události nastala velmi nejistá situace. Subdodavatelé zhotovitele opustili stavbu a stavební činnost postupně zcela ustala. Zhotovitel tak nedodržel smluvní termín dokončení díla k 6. listopadu 2021. Dosud ani nebyla soudem určena osoba, která je oprávněna za zhotovitele jednat a uzavírat smluvní zakázky. Z jednání, která město Jičín podniklo, vyplývá opodstatněná nejistota, zda je společnost vůbec schopna stavbu dokončit. Odbor investiční výstavby a údržby města proto navrhl Radě města, aby schválila odstoupení od smlouvy z důvodu prodlení zhotovitele s předáním díla delším než 30 dnů. Vzhledem k tomu, že tato akce je prakticky před dokončením, město Jičín se pokouší jednat se subdodavateli zhotovitele v tom smyslu, že by mohli dokončit předmětné práce na základě samostatných objednávek od města Jičín tak, aby bylo možné stavbu zkolaudovat, a to hlavně z důvodu, že město na tuto akci čerpalo dotační prostředky z Programu regenerace městských památkových rezervací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…