Jičín: U ZŠ 17. listopadu by mohlo dojít k obnově historických vstupů

17.07.2018 10:48

Rada města schválila uzavření smlouvy o dílo s Ing. Arch. Janem Čepelákem z Prahy na zpracování projektové dokumentace ke stavebnímu povolení na obnovu vstupů do budovy ZŠ 17. listopadu.

Jičín: U ZŠ 17. listopadu by mohlo dojít k obnově historických vstupů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Vstup do základní školy je nyní „z boku“, tedy z ulice Smiřických. Dva historické vstupy do budovy, která je navíc památkově chráněna, jsou však právě z ulice 17. listopadu. Podle vyjádření památkářů patří vstupy mezi nejcennější částí budovy z roku 1896.

Již dlouhou dobu se však nevyužívají, protože jsou ve špatném stavu a nejsou ani dostatečně technicky vybaveny. Proto se ředitel školy PaedDr Ivan Truhlička v úzké spolupráci s investičním odborem města, památkáři, městským architektem a také s Ing. Arch. Janem Čepelákem již několik let snaží připravit vše potřebné pro uvedení vchodů do adekvátního stavu. Dne 11. dubna 2018 odbor památkové péče MěÚ Jičín schválil návrh stavebních úprav. Nyní je třeba zpracovat projektovou dokumentaci.

Ing. arch. Jan Čepelák je autorem schválené studie a nyní je ochoten projektovou dokumentaci vypracovat odhadem za 88 100 Kč bez DPH, které budou uhrazeny z kapitoly městského architekta. Smlouva o dílo stanovuje termín dodání dokumentace do 20. prosince tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…