Jičín: Záchytná stanice pro psy má nový provozní řád, v platnost vejde v lednu

17.07.2018 20:31

RM schválila aktualizaci provozního řádu Záchytné stanice pro zaběhlé v Jičíně. Nový řád obsahuje mimo jiné změnu provozní doby a týká se ho také rozšíření Městské policie Jičín o jedno pracovní místo.

Jičín: Záchytná stanice pro psy má nový provozní řád, v platnost vejde v lednu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Počínaje lednem 2019 bude stanice otevřena pro veřejnost od 8 do 17 hodin v pracovních dnech a od 9 do 15 hodin o víkendech. Nový zaměstnanec bude přijat právě kvůli rozšíření provozní doby.

Nový řád reaguje na poptávku veřejnosti a na zkušenosti z praxe. Fakticky zavádí funkci vedoucího pracovníka útulku a definuje jeho pravomoc. Zmocňuje ho k přijímání darů, což bude hlavně zboží určené ke spotřebě, například jídlo, léky, misky a podobně, a dále mu umožňuje uzavírat a podepisovat darovací smlouvy o převodu vlastnictví zvířete na město Jičín v těch případech, kdy vlastník nedodržuje podmínky pro chov zvířete.

Jde o situace, kdy na majitele byl podán podnět k orgánům příslušným vyřizovat tyto záležitosti, jako jsou odbor životního prostředí městského úřadu nebo například Krajská veterinární správa. Vedoucí bude zároveň výslovně ručit za „venčitele“, jak se přezdívá skupině dobrovolníků, kteří se psy v útulku pravidelně chodí na procházky.

Záchytná stanice je zařazena pod Městskou policii Jičín. Ta ji v roce 2011 převzala od Technických služeb města Jičína. Péči o útulek má na starosti strážník Ivana Kašpárková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…