Jičín - město pohádky: Oslava 30. narozenin aneb Čas plyne jako voda

28.06.2021 8:38

Milé děti, lidé kmeti, léto máme v plném proudu a v plném proudu jsou i přípravy zářijového festivalu Jičín – město pohádky. Jistě víte, že minulý rok jsme chystali téma Voda voděnka, festival byl zrušen a přesunut na rok letošní. Tedy, voda, by nás měla čekat letos…, ale jelikož víme, že nelze dvakrát vstoupit do téže řeky, tak jsme letošní téma trochu pozměnili.

Jičín - město pohádky: Oslava 30. narozenin aneb Čas plyne jako voda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Voda zůstala, přidali jsme oslavu narozenin a máme nový podtitul zářijového festivalu: Oslava 30. narozenin aneb Čas plyne jako voda. Chystáme se v září oslavit naše krásné pohádkové jubileum, ale vodu jsme neopustili, a ve všech podobách je a bude hlavní festivalovou inspirací.

Rozhodli jsme se, že festival bude, i kdyby trakaře padaly (což doufáme, že nebudou) a s tím souvisí i několik větších změn, které nás čekají. Především musíme udělat festival tak, aby odolal jakémukoliv covidu, a proto jsme jej zmenšili a přizpůsobili našim finančním možnostem…

A co nás tedy čeká? Kromě mnoha nejistot a neznámých (například nevíme, zda bude moci být tradiční středeční pohádkový průvod, ale budeme vás včas informovat) chystáme hru v centru města, veeelkou hernu pro děti na Valdštejnově náměstí, tradiční dílny v centru města, čtení ve farské zahradě, divadla, páteční a sobotní program v parku, průvod se světýlky… Rozhodně letos nečekejte velké pódium na náměstí a ohňostroj, to už by bylo nad naše možnosti.

Víme, že letošní festival bude trochu jiný, než býval, doufáme, že se nám povede oživit atmosféru jeho prvních ročníků a těšíme se, že si ten náš tradiční, ale letos přece jen trochu jiný festival Jičín  - město pohádky, užijete s námi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…