Jihlava: Budoucí architekti vystaví své návrhy v městských domech

05.10.2019 12:51

Výstavu si můžete prohlédnout tento víkend v domech Matky Boží 28 a 35

Jihlava: Budoucí architekti vystaví své návrhy v městských domech
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Studenti ateliéru Architektura 1 pod vedením architekta Jana Šépky z Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze věnovali jeden akademický rok centru Jihlavy. Během zimního semestru byli postaveni před úkol, jakou stavbou změnit tvář jednoho z největších náměstí v republice a v letním semestru dostavovali městské proluky. Jak to dopadlo? Na různé přístupy k úkolu se budete moci podívat na dvoudenní výstavě Tady je doma: co Jihlava (ne)snese?

„Studenti ve městě chvíli žili a průběžně s námi vše konzultovali. Do projektů tak vnesli svou zkušenost s Jihlavou – jaká je, jaká chce být, co snese? Práce vybočují z všedního pohledu na náměstí a doplnění městské struktury, navrhují dostavby míst, o kterých jste si možná dosud nemysleli, že jsou prolukami. Mimořádně kreativní přístup je důvodem, proč s akademickou obcí velmi rádi spolupracujeme, více nebudu prozrazovat, společně se studenty se budeme těšit na setkání na výstavě.“ uvedla Tereza Kafková z jihlavského Útvaru městského architekta.

Výstava se uskuteční 5. a 6. října, a to rovnou uprostřed všeho dění – v městských domech na ulici Matky Boží s číslem popisným 22 a 35. Vernisáž výstavy s komentovanou prohlídkou za účasti autorů projektů a architekta Martina Laštovičky, zastupitele pověřeného pro Městskou památkovou rezervaci, proběhne v sobotu 5. října od 15:00 v domě Matky Boží 22.

Výstava se uskuteční souběžně se Dnem architektury, v rámci akce Jihlava (ne)minulá, proběhne prohlídka domů Matky Boží 28 a 35, vždy v 10:00 a 13:00. V těchto časech však bude část výstavy v domě Matky Boží 35 nepřístupná. Na prohlídky probíhající v rámci dne architektury je třeba se registrovat, více info ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…