Jihlava: Jak budou vypadat sociální služby? Připomínkujte střednědobý plán

20.12.2021 12:24 | Tisková zpráva

Rozvoj sítě sociálních služeb, vzájemné spolupráce nebo následného vyhodnocování. To jsou hlavní body Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb, který mohou až do 5. ledna 2022 připomínkovat uživatelé, poskytovatelé či zadavatelé sociálních služeb, případně veřejnost.

Jihlava: Jak budou vypadat sociální služby? Připomínkujte střednědobý plán
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb sociální oblasti obce s rozšířenou působností Jihlava. Takový je celý název plánování sociálních služeb v Jihlavě i jejím blízkém okolí od roku 2022 do roku 2024. Plán lze až do 5. ledna 2022 připomínkovat, jeho celé znění najdete v příloze ke stažení níže.

„Je zjevné, že síť sociálních služeb by měla být tvořena již na úrovni menších obcí, které znají potřeby svých občanů nejlépe. Na základě těchto potřeb by měla být rozvíjena a optimalizována síť sociálních služeb v celém kraji. Komunitní plánování staví na informacích od jednotlivých aktérů v sociální oblasti, na vyhodnocování potřebnosti pomoci a služeb v návaznosti na změny sociálních jevů, demografického vývoje, sociálně ekonomické situace na vymezeném území,“ uvádí se v úvodu dokumentu.

Aktivity Střednědobého plánu, jakož i celý proces plánování, je založen na vzájemné spolupráci statutárního města Jihlava, Kraje Vysočina, Místní akční skupiny Třešťsko a Vysoké školy polytechnické Jihlava. Prostřednictvím plánovaných aktivit dojde v průběhu projektu k posílení spolupráce mezi statutárním městem Jihlava a Krajem Vysočina, a z dlouhodobého hlediska umožní na úrovni SO ORP Jihlava (a potažmo celého Kraje Vysočina) koncepčně rozvíjet síť sociálních služeb, které byly v rámci analýzy vyhodnoceny jako potřebné a měli by být předmětem finanční podpory.

Jak připomínkovat?

Své připomínky zasílejte na adresu tomas.burian@jihlava-city.cz či mas-trestsko@seznam.cz. Z připomínky musí být jasné, k čemu se vztahuje - nejlépe formou revizí či komentářů v samotném dokumentu (ke stažení níže), případně je možné vložit komentáře rovnou do těla mailu – v tom případě prosíme o jasnou specifikaci kapitoly, cíle a opatření ke kterému se připomínka vztahuje včetně uvedení strany.

Připomínky budou průběžně konzultovány v rámci řídícího týmu a případně zapracovány. O jejich zapracování/nezapracování budete informováni na e-mail, odkud připomínka přišla.

Své připomínky zasílejte nejpozději do 5. 1. 2022 do 12 hod. Připomínky, které přijdou později, již nebudou brány v potaz.

Celé znění Střednědobého plánu rozvoje SS SO ORP JIHLAVA 2022-2024 najdete ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

mzdy

V čem vám dám za pravdu je, že jsou u nás nízké mzdy, ale není to i chybou vás, protože i vy jste dlouho byli u vlády a mohli jste s tím něco udělat? Moc nechápu, co nyní změníte, když budete sedět v Bruselu, tedy krom toho, že vy si finančně určitě polepšíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sídliště Jižní Svahy spojí s páteřní cyklotrasou společná stezka pro cyklisty a chodce

19:27 Zlín: Sídliště Jižní Svahy spojí s páteřní cyklotrasou společná stezka pro cyklisty a chodce

V srpnu začnou práce na nové společné stezce určené pro smíšený provoz cyklistů a chodců, která prop…