Jihlava: Magistrát provádí plošné testování zaměstnanců

07.02.2021 19:08

Vedení města reaguje na rychlé šíření nemoci covid-19 u svých pracovníků, proto proběhne od 2. února plošné testování zaměstnanců. Zároveň nakoupí další respirátory s certifikací FFP2 pro zaměstnance, jež se setkávají s veřejností.

Jihlava: Magistrát provádí plošné testování zaměstnanců
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Na konci minulého týdne se prokázala u některých pracovníků Magistrátu města Jihlavy nemoc covid-19, v jednotkách případů byl potvrzen i výskyt nové mutace pocházející z Velké Británie. Vedení města proto rozhodlo o okamžitém plošném testování zaměstnanců magistrátu, které se bude týkat přibližně 300 lidí, včetně strážníků městské policie. Magistrát dokoupí pro své pracovníky také respirátory, jejichž distribuce po úřadě proběhla tento rok již několikrát. V současné době je na magistrátu 13 nemocných a 40 lidí v povinné karanténě. Testování by mělo trvat do konce tohoto týdne, případně se zbytek zaměstnanců dotestuje ještě začátkem týdne příštího.

Anketa

Koho z těchto kandidátů byste volili za prezidenta republiky?

hlasovalo: 13182 lidí

„Abychom zabránili dalšímu ochromení pracovišť úřadu, tak provedeme jednorázové plošné testování zaměstnanců úřadu. To provede Krajská hygienická stanice ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem. Ta se nebude týkat těch pracovníků, kteří za posledních 90 dní prokazatelně prodělali nákazu koronavirem, nebo byli v posledních třech dnech testováni PCR testy,“ uvedla primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Kvůli šíření nemoci covid-19 byly omezeny úřední hodiny a zcela uzavřen Czech POINT a matrika. Částečně musel opět omezit svůj provoz také odbor dopravy, který se teprve v minulém týdnu vrátil do normálního režimu. „Prosíme všechny, aby zvážili, zda je jejich cesta na úřad opravdu nezbytná a nedá se odložit. Setkáváme se s tím, že se k nám chodí lidé pouze na něco zeptat nebo se zdržují na chodbách a povídají si se známými. To je teď bohužel nepřípustné,“ zdůraznil tajemník úřadu Evžen Zámek.

Co jde, vyřizujte elektronicky a telefonicky

Telefonní konzultace nebo emailová komunikace zůstávají nepřerušeny a magistrát je doporučuje před každou cestou na úřad. Také online objednávkový systém webcall, který je využívaný některými odbory, je bez přerušení v provozu a klienti objednaní přes tento systém budou vždy přednostně obslouženi.

Upozorňujeme, že vstup do hlavní budovy magistrátu je stále možný pouze z ulice Hluboká a že při návštěvě úřadu je nutné mít po celou dobu pohybu v budově nasazenou roušku nebo nejlépe respirátor s certifikací FFP2. U vstupů do budov magistrátu asistují během úředních hodin od pondělí 1. února 2021 také strážníci městské policie.

Aktuální úřední hodiny Magistrátu města Jihlavy:
Pondělí 08:00 - 14:00
Středa 11:00 - 17:00

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…