Jihlava: Mobilní oplocení má chránit hokejové fanoušky

02.02.2018 15:23

Plot zamezí i vstupu neplatících a přispívá k pořádku v sousedním parku

Jihlava: Mobilní oplocení má chránit hokejové fanoušky
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Ve Smetanových sadech před vchodem „C“ do Horáckého zimního stadionu v Jihlavě je nově mobilním oplocením vyhrazen prostor pro hokejové fanoušky. Opatření vychází z vyhlášeného prvního stupně ohrožení teroristickými útoky, který stále platí na celém území České republiky. Cílem opatření je především zajištění bezpečnosti návštěvníků stadionu.

Opatření se dotýká systémové ochrany tzv. měkkých cílů, tedy míst s vysokou koncentrací osob. Mezi tato místa, která nejsou trvale chráněná a jsou snadno dostupná, patří také Horácký zimní stadion. Instalace oplocení vychází ze společného jednání představitelů Policie ČR, HZS Kraje Vysočina, Městské policie Jihlava, HC Dukla Jihlava a statutárního města Jihlavy.

Vypnuté turnikety v přestávkách

Všichni návštěvníci při vstupu na stadion prochází bezpečnostními turnikety. Kapacita turniketů ale již nepostačuje tomu, aby mohli v průběhu přestávek opustit stejným způsobem stadion a vrátit se přes bezpečnostní turnikety zpět. V době přestávky proto budou turnikety mimo provoz, návštěvníci se mohou venku pohybovat ve vymezeném oploceném prostoru. Kdo potřebuje v průběhu zápasu opustit stadion a vrátit se zpět, může využít vchod G.

V modernějších hokejových arénách je zcela standardní, že návštěvníci v průběhu utkání prostory stadionu opustit nemohou, neboť kapacita a prostory jsou tomu uzpůsobeny. Kapacita jihlavského hokejového stadionu v Jihlavě bohužel v současné době podobný postup neumožňuje.

Opatření přispívá i k zachování pořádku v sousedním parku Smetanovy sady, který bývá po zápasech znečištěn. Ve vymezeném prostoru jsou umístěny mobilní toalety, což zvyšuje nedostatečnou kapacitu sociálních zařízení stadionu. Vymezení prostoru přispívá k zamezení vstupu neplatících návštěvníků, kteří se po první třetině dostávali do stadionu bez kontroly. Další informace najdete na webu HC Dukla Jihlava ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…