Jihlava: Odběrové místo u nemocnice je přestěhované

27.10.2020 13:55

Od pondělního rána 26. října se odběrový stan na COVID-19 přemístil do průjezdu mezi nemocnicí a Domem zdraví.

Jihlava: Odběrové místo u nemocnice je přestěhované
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

O pár desítek metrů dál se přestěhovalo odběrové místo u jihlavské nemocnice na COVID-19. Několik týdnů stál červený stan na hlavním parkovišti na ulici Vrchlického. Od pondělního rána 26. října se přemístil do průjezdu mezi nemocnicí a Domem zdraví. Ulehčí se tak dopravě kolem jihlavské nemocnice.

Anketa

Souhlasíte se zákazem vycházení od 21 do 5?

61%
39%
hlasovalo: 29132 lidí

Denně zdravotníci provádějí ve stanu kolem 400 až 600 stěrů. „Odběrové místo máme otevřené každý den a vzorky zpracováváme nejenom v Jihlavě, ale posíláme také do Ostravy a do Prahy,“ vysvětluje provozně-technický náměstek Nemocnice Jihlava Alexander Filip. Tento týden začal v nemocnici sloužit nový pipetovací stroj, který pomůže navýšit kapacity zpracování vzorků přímo v Jihlavě.

Pacienti, kteří míří na stěr, musí vjet do areálu z ulice Rantířovská (za čerpací stanicí ONO), aby nedocházelo k zahlcení vjezdových bran. Značení je navede k červenému stanu a vyjedou na ulici Vrchlického právě u parkoviště, kde stál stan původně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.