Jihlava: Po tiché zimě vítáme ptačí zpěv

03.05.2023 7:29 | Tisková zpráva

Tradiční procházka s ornitoložkou se bude konat 6. května. Sraz je v 8 hodin ráno na křižovatce ulic Smrčenská a Slavíčkova, nedaleko zastávky autobusu MHD č. 2. Trasa bude mít 5 km a budou připraveny také hry pro děti a dospělé.

Jihlava: Po tiché zimě vítáme ptačí zpěv
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Statutární město Jihlava a Česká společnost ornitologická srdečně zvou na letošní vítání ptačího zpěvu, které se koná v sobotu 6. května 2023 v 8:00 hodin v Jihlavě na křižovatce ulic Smrčenská a Slavíčkova (nedaleko zastávky autobusu MHD č. 2).

Trasa bude dlouhá 5 km, během kterých si budeme moci užít krásnou jarní přírodu. Pro děti i dospělé je připravena hra a ukázky odchytu ptáků i jejich kroužkování. Celou akci povede zkušená ornitoložka Bára Kolmanová, u které lze zjistit více, a to na telefonu 606 885 091. Nezapomeňte si s sebou přinést dalekohled, svačinu a pohodlnou obuv.

Vítání ptačího zpěvu se bude konat v podobný čas i v mnoha dalších městech po celé České republice. Takže pokud se vám nepodaří přijít na sraz v Jihlavě, můžete se podívat po vítání ptačího zpěvu v blízkosti vašeho bydliště. Z jakých míst a kdy se vychází na další procházky za ptačím zpěvem, zjistíte na stránkách České společnosti ornitologické ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…