Jihlava: Problémy s úpravami softwaru oddálily zavedení e-shopu MHD

06.06.2023 13:05 | Tisková zpráva

Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) se omlouvá za zdržení s přípravami e-shopu. Pro dodavatelskou firmu se ukázalo jako poměrně složité propojit odbavovací a účetní systém DPMJ se současnými moderními bankovními systémy.

Jihlava: Problémy s úpravami softwaru oddálily zavedení e-shopu MHD
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Obsluhovat Jihlavskou kartu, nabíjet elektronickou peněženku, kontrolovat útraty za jízdy, platit předplatitelské kupóny – to všechno má umět internetový obchod Dopravního podniku města Jihlavy (DPMJ). Spuštěn měl být už koncem roku 2022. Loni se dodavatelské firmě dopravního podniku podařilo zavést vše, co bylo objednáno včetně platby jízdného bankovní kartou ve vozech, ale eshop nebyl zprovozněn ani během následujících pěti měsíců.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29722 lidí

„Do 14 dnů očekáváme od dodavatele poslední úpravu softwaru odbavovacího systému, abychom mohli automaticky párovat došlé platby z eshopu v našem účetnictví,“ vysvětlil předseda představenstva DPMJ Radim Rovner s tím, že je složité propojovat odbavovací a účetní systémy s novými současnými možnostmi internetových plateb.

Podle jeho slov byl samotný eshop již opakovaně otestován a funguje včetně přenosu zakoupeného kuponu nebo hotovosti na Jihlavskou kartu. Transakce z eshopu se na Jihlavskou kartu budou zapisovat jejím přiložením k validátoru ve voze u předních dveří u řidiče. Cestující bude na možnost nahrání eshopové transakce na Jihlavskou kartu upozorněn emailem, který v rámci nákupu na eshopu zadá.

„Do jedné operace je navíc integrováno jak nahrání eshopové transakce na validátoru tak i odbavení na elektronickou peněženku,“ doplnil Radim Rovner, který doufá, že nejpozději od prázdnin by měl internetový obchod podniku začít konečně naplno fungovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

10:23 Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

391 nových svítidel, 9 regulátorů napětí a 11 rozvaděčů veřejného osvětlení. Přerov plánuje ve druhé…