Jihlava: SVAK považuje informování obcí za volební kampaň

23.07.2018 8:35

SVAK Jihlavsko vadí informace podávané jihlavskou radnicí v členských obcích.

Jihlava: SVAK považuje informování obcí za volební kampaň
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Město Jihlava už několik měsíců aktivně komunikuje s obcemi sdruženými ve Svazu vodovodů a kanalizací (SVAK). Informovanost odpovědných osob v obcích je nadějí na posun ve sporu o miliardový vodohospodářský majetek, který vedení SVAKu odmítá Jihlavě už několik let vydat. Komunikační aktivity Jihlavy se nelíbí předsedovi svazku Romanu Fabešovi, v dopise starostům svazkových obcí z poloviny dubna je označil za volební kampaň náměstka jihlavského primátora Jaromíra Kaliny.

„Jako obvykle každý rok touto dobou (a s větší intenzitou vždy ve volebním roce) se zástupci města Jihlavy snaží v členských obcích Svazku vzbudit strach a paniku upozorňováním na jejich údajné stamilionové nároky,“ psal starostům Roman Fabeš.

„Vzdělání, znalost, orientace v problému, informovanost, to je přesně to, co nejvíce podlamuje pozice mocných, proto se pan Fabeš tak velmi bojí a odvádí pozornost od skutečných problémů,“ komentoval vyjádření náměstek primátora pro majetek Jaromír Kalina, jehož jménem komunikace s obcemi probíhá.

Za jeho aktivity se postavila rada města. „Komunikační výstupy náměstka Jaromíra Kaliny reprezentují postoje Rady města Jihlavy,“ uvedl primátor Rudolf Chloupek.

SVAK musí vyplatit Jihlavě 212 milionů

SVAK proti svým vlastním stanovám dodnes Jihlavě nevydal majetek a dluží Jihlavě další stamiliony korun z provozování a nájmů. „Vedení SVAKu dostává obce do problémů, jejichž rozsah někteří nedohlédnou, protože je někdo drží v nevědomosti nebo je navádí jen určitým směrem. Proto naše osvěta tolik vadí. Pokud si odpovědné osoby v obcích vážnost situace uvědomí, ptají se a požadují od vedení svazku řešení. Děje se to čím dál více. A to si pan Fabeš nepřeje,“ dodal náměstek Kalina.

Jihlava průběžně zveřejňuje dokumenty související s řešením problematiky vypořádání vodohospodářského majetku na webu města zde. Posledním zveřejněným dokumentem je rozsudek Okresního soudu v Jihlavě, který přiznává Jihlavě nárok na vyplacení částky 212,7 milionu korun do SVAK Jihlavsko za vybrané nájemné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…