Jihlava: Sbírka ošacení bude první březnovou sobotu

14.02.2013 12:01

Diakonie Broumov vyhlašuje další sbírku použitého ošacení k humanitárnímu využití. Akce proběhne tradičně na městském vlakovém nádraží v Jihlavě směrem k ulici Jiráskova (k Feroně) v sobotu 2. března 2013 od 9.00 do 17.00 hodin. Na místě bude přistaven vagón a připraven pracovník diakonie, který bude odevzdané věci přebírat.

Jihlava: Sbírka ošacení bude první březnovou sobotu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

 

„Tak, jako v loňském roce pomůžete sociálně slabým rodinám, azylovým domům, dětským domovům. Spousty nepotřebných věcí končí v popelnicích, což je obrovská škoda, jelikož je mnoho potřebných lidí, kteří naši pomoc potřebují,“ vzkazují pracovníci diakonie, kteří do Jihlavy zajíždějí rádi, Jihlaváci patří mezi nejštědřejší dárce, z města pravidelně vlak odváží i desítky tun vybraných věcí.

Diakonie tentokrát přijímá letní a zimní oblečení, lůžkoviny, nepoškozené boty, prostěradla, ručníky, utěrky, záclony, přikrývky, polštáře, deky, hračky i plyšové, domácí potřeby a menší funkční spotřebiče. Ideální je, aby věci byly zabaleny do igelitových pytlů či krabic, aby se nepoškodily transportem.

Bližší informace na telefonních číslech dispečinku Diakonie Broumov: 224 316 800, 224 317 203, www.diakoniebroumov.org

Trvale lze použité oděvy a textil nosit na sběrné místo v na Žižkově ulici č. 99, vedle ústředního hřbitova, které provozuje Oblastní charita Jihlava. Provozní hodiny sběrného místa jsou pondělí a úterý od 9 do 17 hodin, ve středu od 9 do 15 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…