Jihlava: Sbírka ošacení bude první březnovou sobotu

14.02.2013 12:01

Diakonie Broumov vyhlašuje další sbírku použitého ošacení k humanitárnímu využití. Akce proběhne tradičně na městském vlakovém nádraží v Jihlavě směrem k ulici Jiráskova (k Feroně) v sobotu 2. března 2013 od 9.00 do 17.00 hodin. Na místě bude přistaven vagón a připraven pracovník diakonie, který bude odevzdané věci přebírat.

Jihlava: Sbírka ošacení bude první březnovou sobotu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

 

„Tak, jako v loňském roce pomůžete sociálně slabým rodinám, azylovým domům, dětským domovům. Spousty nepotřebných věcí končí v popelnicích, což je obrovská škoda, jelikož je mnoho potřebných lidí, kteří naši pomoc potřebují,“ vzkazují pracovníci diakonie, kteří do Jihlavy zajíždějí rádi, Jihlaváci patří mezi nejštědřejší dárce, z města pravidelně vlak odváží i desítky tun vybraných věcí.

Diakonie tentokrát přijímá letní a zimní oblečení, lůžkoviny, nepoškozené boty, prostěradla, ručníky, utěrky, záclony, přikrývky, polštáře, deky, hračky i plyšové, domácí potřeby a menší funkční spotřebiče. Ideální je, aby věci byly zabaleny do igelitových pytlů či krabic, aby se nepoškodily transportem.

Bližší informace na telefonních číslech dispečinku Diakonie Broumov: 224 316 800, 224 317 203, www.diakoniebroumov.org

Trvale lze použité oděvy a textil nosit na sběrné místo v na Žižkově ulici č. 99, vedle ústředního hřbitova, které provozuje Oblastní charita Jihlava. Provozní hodiny sběrného místa jsou pondělí a úterý od 9 do 17 hodin, ve středu od 9 do 15 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…