Jihlava: Sleva 1145 korun na jedno dítě! Od srpna začne předprodej levných žákovských jízdenek MHD

15.07.2021 15:47

Děti od 6 do 14 let včetně budou za použití jihlavské městské hromadné dopravy platit pouze dvě koruny denně. Předprodej nových zlevněných ročních jízdenek začne 1. srpna 2021.

Jihlava: Sleva 1145 korun na jedno dítě! Od srpna začne předprodej levných žákovských jízdenek MHD
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zastupitelé Jihlavy odsouhlasili radikální slevu na jízdném pro děti ve věku 6-14 let, které nyní jezdí za 1875 korun ročně. Od 1. září 2021 budou moci zakoupit roční jízdenku za pouhých 730 korun nebo čtvrtletní kupón za 200 korun. Sleva je platná v tarifním pásmu I.

Časové kupony na jihlavské karty bude možné začít nabíjet od 1. srpna 2021. Zájemci, kteří si zlevněnou roční nebo čtvrtletní jízdenku zakoupí už v srpnu, se tím mohou vyhnout zářiovým frontám. Na začátku školního roku je totiž tradičně největší zájem o nákup jízdenek.

Úpravy žákovských tarifů schválili jihlavští zastupitelé. Mladá rodina v Jihlavě se dvěma školními dětmi díky tomu ušetří ročně 2290 korun. Město si od toho slibuje také zklidnění dopravy u škol.

„Jízdným v této výši se snad uleví dopravě v ranní špičce v Jihlavě a zklidní se doprava u škol před osmou hodinou,“ věří radní Jihlavy pro dopravu Jaroslav Vymazal. Podle jeho slov má Jihlava jeden z nejmodernějších vozových parků v Evropě, v nových vozech je i připojení na wifi a je také velmi hustá síť linek. Je tak mnohem výhodnější jezdit hromadnou dopravou než auty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…