Jihlava: U mladých opět bodoval Vysočina Fest, nejvíc si stěžují na bezpečnost na hradbách po setmění

26.03.2018 7:37

V divadle DIOD se konalo Fórum mladých aneb Desatero problémů města Jihlavy očima žáků základních škol, které každoročně pořádá Zdravé město Jihlava. Cílem akce je zjistit oblíbené aktivity mladých, kde tráví svůj volný čas a v čem spatřují hlavní problémy města. Patronát nad akcí dlouhodobě drží primátor města Rudolf Chloupek, který byl na setkání s mladými přítomen.

Jihlava: U mladých opět bodoval Vysočina Fest, nejvíc si stěžují na bezpečnost na hradbách po setmění
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Skoro stovka žáků z deseti jihlavských základních škol a tří středních škol se na letošním Fóru mladých většinově shodla, že nejlepší akcí je Vysočina Fest. Pomyslně v přímém sousedství s festivalem je v očích mladších obyvatel takého největší problém města a to bezpečí po setmění na hradbách, tedy kousek od amfiteátru, kde se festival pořádá. Podle pocitové mapy je oblíbeným místem mladých lokalita podél řeky Jihlavy a Jihlávky, také zimní stadion a Smetanovy sady. Nelíbí se jim u Prioru, na dolním Masarykově náměstí a u City parku.

„Jsme nadšeni, kolik dětí každoročně přichází, letos jich bylo zase o něco víc. Jsou aktivní, šikovní a k problémům se dokážou věcně vyjádřit. Na fórum se předem připravují a o tématech ve škole před konáním diskutují,“ sdělila Soňa Krátká ze Zdravého města.

Průzkum mezi žáky však s Fórem mladých neskončil. Popsané problémy budou ověřeny anketou na jihlavských školách a výsledky následně předloženy vedení města, které zpracuje Plán zdraví a kvality mládeže, kde budou u jednotlivých problémů uvedena konkrétní opatření a aktivity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…