Jihlava: Ulice Bratří Čapků a Seifertova se dočkají opravy

03.07.2022 6:27 | Tisková zpráva

Vedení Jihlavy se podařilo vybrat firmu na opravu dvou frekventovaných ulic. S rekonstrukcí se začne v červenci.

Jihlava: Ulice Bratří Čapků a Seifertova se dočkají opravy
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V Jihlavě se chystá oprava dalších dvou frekventovaných ulic. Ještě o prázdninách se začne s rekonstrukcí částí ulic Bratří Čapků - od ulice Seifertova po ulici Žižkova a od ulice Seifertova po ulici Telečská. V obou úsecích opraví dělníci starou kanalizaci a vodovod. Kromě rekonstrukce stávajícího systému je v plánu i vybudování nové dešťové kanalizace.

Součástí rozsáhlých prací budou také opravy stávající komunikace. „Současné žulové kostky tam pracovníci specializované firmy nahradí asfaltem a původní dlažba chodníků bude vyměněna za betonovou,“ uvedl náměstek primátorky Petr Ryška.

Úsek od ulice Seifertova po Žižkovu opraví zhotovitel Kraje Vysočina. Vedení města nechá zrekonstruovat část od ulice Seifertova po ulici Telečská.

Komplexní oprava čeká také ulici Seifertova. Stejně jako v ulici Bratří Čapků je i tam v plánu rekonstrukce kanalizace a vodovodu. „Nedílnou součástí je i výstavba nové komunikace s asfaltovým povrchem, parkovací pás z žulových kostek a chodníky z betonové dlažby,“ doplnil Petr Ryška.

Kompletně nové bude i veřejné osvětlení, které nahradí současné nevyhovující. Nová svítidla nainstalují pracovníci specializované firmy v ulici Seifertova na trakční stožáry, v ulici Bratří Čapků osadí klasické sloupy veřejného osvětlení.

Náklady na rekonstrukci obou ulic jsou vyčísleny na 59 milionů korun bez DPH. Hotovo by mělo být v polovině příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…