Jihlava: Vodní ráj bude patřit sportu

25.08.2021 10:31

Nechte se pozvat na místo, kde si lze vyzkoušet více než dvě desítky různých sportů z nabídky jihlavských oddílů a klubů. Tím místem je Vodní ráj a sportu bude patřit první zářijovou neděli, tedy 5. 9. 2021, od 9 do 13 hodin.

Jihlava: Vodní ráj bude patřit sportu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Ve Vodním ráji si budete moci při Jihlavské sportovní neděli vyzkoušet si jednotlivé sporty a získat informace o přihláškách či dalších náležitostech, budou moci děti i dospělí na Jihlavské sportovní neděli. Vstup do Vodního ráje bude zdarma, takže si lze užít i zdejší vodní atrakce, a nebude chybět ani občerstvení z místního stánku. „Po nepříjemném roce a půl, kdy jsme se museli vypořádávat s nejrůznějšími omezeními, kdy kluby a oddíly fungovaly jenom napůl a všichni byli nuceni změnit přístup k trávení svého volného času, bychom chtěli ukázat pestrost činnosti jihlavských sportovních organizací a motivovat děti, mládež i dospělé k organizovanému sportu či jiným pohybovým aktivitám. Tělesná kultura by měla neodmyslitelně patřit do našich životů, neboť nás dělá silnější pro každodenní život. Na Vodním ráji se budete moci podívat například na klasické sporty, jako je fotbal, plavání, basketbal či atletika, předvedou se ale také méně rozšířené sporty, jako například americký fotbal, šerm či capoeira,“ přiblížil náměstek primátorky Petr Ryška, který uskutečnění Jihlavské sportovní neděle inicioval.

Z vody na písek

A na jaké sporty se můžete při Jihlavské sportovní neděli těšit? V bazénu najdete ukázky různých plaveckých stylů pod vedením trenérů z Jihlavského plaveckého klubu AXIS. Do vody skočí i členové SK Vodomílek, který pořádá také plavání handicapovaných, a to na ukázku technických cvičení a rehabitilačního plavání. Budou zde také nadšenci do plavání ze Sportovní akademie Jihlava – Elitavers, kteří však ukáží i širokou škálu „suchozemských“ aktivit pro děti k prověření jejich sportovní všestrannosti. S nejmenšími dětmi pak lze vyrazit na tenisové kurty. Na těch se představí trenérky Tenisové školičky, která je určena pro děti od 4 do 16 let. Zaplněn bude i písečný kurt, na kterém si bude možné vyzkoušet beach volejbal, a to s děvčaty a chlapci z volejbalového oddílu Školního sportovního klubu Demlova Jihlava.

Fotbal, hokej i tanec

Anketa

Mají Piráti kvalitní program pro seniory?

3%
95%
hlasovalo: 13261 lidí

Jedním z hlavních lákadel budou ukázky Fotbalového klubu Vysočina Jihlava. Hráči slíbili, že se při střelbě na bránu nebudou držet jenom na trávníku, ale zkusí i písečný povrh. Kromě fotbalistů se předvedou i hokejisté. Mládež Dukly Jihlava zde bude zastoupena dvěma oddíly – hokejem a krasobruslením. Ale nebojte, nenecháme hladinu Vodního ráje zamrznout, členové představí ukázky sportovních dovedností i bez ledu. A koho nechytne tanec na ledě, může kouknout na taneční workshop a vystoupení skupiny Hotch-Potch, kteří plánují během celého dne prostřídat všechny své taneční choreografie.

Dalším zajímavým sportem, na který chodí každoročně stále více fanoušků, je americký fotbal. Stále úspěšnější tým Vysočina Gladiators nabídne možnost vyzkoušet si také takzvaný Flag football, což je bezkontaktní verze amerického fotbalu. Návštěvníci se budou moci podívat také na bytelnou výstroj hráčů a vyzkoušet si, jak se hází s tím šišatým míčem nebo jak se na takový druh sportu trénuje s figurínou. Přijde však také nadšený hráč ragby Josef Panoška, který se chystá tento sport v Jihlavě více rozšířit a hledá spoluhráče, aby tady mohl založit nový oddíl. Fotbal máme, hokej taky. Nezapomínáme ale ani na florbal! Členové Florbalové školy Jihlava budou jak jinak, než střílet na bránu, protože to je to hlavní, no ne? Možná se vám ale bude líbit více než manipulace s hokejkou prosté střílení míče vlastníma rukama. Jak na to, vám prozradí členové oddílu národní házené Sportovního klubu Jihlava.

Bojové sporty

Svoji účast potvrdili také šermíři z Luk nad Jihlavou. Členové Šermírny Luka ukážou svoji činnost – sparring, přinesou si důležité ochranné pomůcky – fedry a podívají se také do historie tohoto sportu.U bojových sportů, ale tentokrát spojených s tancem i hudbou, zůstane i oddíl capoeiry Tělovýchovné jednoty Sokol Jihlava, který představí celou svojí škálu činností - a není toho málo, přijďte si zacvičit! Najdete je jednoduše – bude se od nich linout hudba tvořená jejich vlastními hudebními nástroji.

Hudbě se bude věnovat i přítomný folklorní soubor Dřeváček, který bude kromě zábavných představení také lákat nové členy. A nakonec si necháme jedno malé tajemství. Víte, co je kobudo? Pokud ne, tak přijďte v neděli 5. září do Vodního ráje! A pokud ano, tak vás očividně tento druh sportu zajímá a také byste neměli na Jihlavské sportovní neděli chybět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …