Jihlava: Výjimky z nočního klidu musí schválit zastupitelstvo

23.12.2018 6:34

Od nového roku končí účinnost vyhlášky o stanovení výjimek.

Jihlava: Výjimky z nočního klidu musí schválit zastupitelstvo
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Pořadatelé kulturních, společenských a sportovních akcí musí na začátku nového roku zaslat na jihlavský magistrát žádost o výjimku z doby nočního klidu. Novou obecně závaznou vyhlášku, kdy je doba nočního klidu kratší nebo žádná, bude schvalovat zasedání Zastupitelstva města Jihlavy na začátku příštího roku.

„Vyzýváme proto pořadatele kulturních akcí, které překračují stanovenou dobu nočního klidu, aby zaslali žádost o výjimku nejpozději do 12. ledna 2019,“ sdělil Tomáš Koukal, vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavského magistrátu. Pořadatelé mohou žádosti posílat i v průběhu tohoto roku.

Ostatní akce konané v roce 2019 ve venkovním prostoru, které nebudou uvedené v nové obecně závazné vyhlášce o stanovení výjimek z doby nočního klidu, musí být ukončeny do 22. hodiny, jinak se pořadatel vystavuje finančnímu postihu.

Žádost o výjimku z nočního klidu musí obsahovat název akce, dobu trvání (od – do) a místo určení a pořadatelé ji mohou volně napsanou poslat na e-mail alena.zapotocna@jihlava-city.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…