Jihlava: Ze skály u hřbitova na Kalvárii se sesula půda

26.01.2019 8:36

Do části hřbitova byl omezen přístup.

Jihlava: Ze skály u hřbitova na Kalvárii se sesula půda
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V polovině ledna došlo k sesuvu půdy v části skalního výchozu, který přímo sousedí se hřbitovem na Kalvárii. Kvůli bezpečnosti návštěvníků hřbitova musel být omezen přístup do této části.

„Žádáme návštěvníky hřbitova, aby zákaz vstupu respektovali.  Horní hrana pozemku po sesuvu, což už je součást plochy hřbitova, nesmí být zatěžována pohybem osob. Věřím, že je nepříjemné se nedostat k místu odpočinku svých blízkých, proto se snažíme vše rychle vyřešit,“ vyjádřil náměstek pro oblast životního prostředí Vít Zeman.

Radě města byl ihned po sesuvu předložen návrh na schválení výjimečného postupu – projektovou dokumentaci na posouzení stability mohou zadat pověření úředníci – proces se bez nutnosti vyhlášení výběrového řízení podstatně urychlí.

„Zakázka na projekční práce bude zadána společnosti CTB a. s. Pravděpodobně stejným způsobem bude řešena i vlastní realizace sanačních prací,“ doplnil Vít Zeman.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…