Jihlava: Zimáček se začíná přizpůsobovat aréně

18.06.2021 9:18

Přestože se demolice stávající CZ Loko arény přesunula na příští rok, příprava stavby Horácké multifunkční arény stále ve stejném tempu pokračuje.

Jihlava: Zimáček se začíná přizpůsobovat aréně
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Přes léto se budou stavbě Horácké multifunkční arény i jejímu budoucímu užívání přizpůsobovat šatny na Veřejném sportovišti pro lední sporty v Tyršově ulici, tedy na „malém zimáčku“.

„Přestaví se zdejší suterén, který je nyní koncipován převážně jako parkovací plocha. Vznikne zde zázemí pro dočasné užívání zimáčku při výstavbě, tedy šatny, sociální zázemí, technické místnosti a sklady. Některé šatny zde však zůstanou jako trvalé i po dokončení výstavby HMA tak, aby bylo možné v budoucnu oddělit provozně malý zimáček a třeba velkou arénu s probíhajícím koncertem. Drobné přípravné práce budou provedeny i na střeše, která bude lokálně posílena a budou na ní připraveny kotvící body pro umístění částí některých prvků technologií,“ uvedl radní a manažer výstavby HMA David Beke.

Stavbu budou mít na starosti POZEMNÍ STAVBY Jihlava, s. r. o., kterým bylo staveniště předáno již v červnu. Zimáček bude zavřen celé léto, a to přibližně do půlky letošního října. Stavba vyjde na necelých 24 milionů korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…