Jindřichův Hradec: Farní charita otevřela noclehárnu pro ženy

31.10.2021 20:12 | Tisková zpráva

První stálá noclehárna pro ženy byla slavnostně otevřena v Jindřichově Hradci. Dosud v našem městě charita provozovala jen noclehárnu pro muže, ukázalo se ale, že poptávka je i po lůžkách pro ženy bez přístřeší. Noclehárna tak nyní nabízí osm míst pro muže a tři pro ženy.

Jindřichův Hradec: Farní charita otevřela noclehárnu pro ženy
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Noclehárnu pro ženy se podařilo krátce otevřít již počátkem letošního roku od února do dubna, aby ženy mohly přečkat studené měsíce. Střechy nad hlavou na počátku roku 2021 využilo pět žen. Město Jindřichův Hradec tehdy vypůjčilo charitě další prostory v budově stávající noclehárny, aby mohla sociální službu poskytnout. Zavedení této sociální pomoci ženám v nouzi charita již nějaký čas plánovala.

Pro účely vybudování stále noclehárny pro ženy zapůjčilo město Jindřichův Hradec charitě prostory na adrese Nežárecká 115, kde už sídlila i mužská noclehárna. Samotná přestavba začala v polovině srpna a trvala do konce září 2021. Noclehárna je součástí většího bytového domu. Na začátku přestavby bylo potřeba probourat dveře z kuchyňky pro klienty do vedlejší místnosti, která bude nově využívána. Ta měla původně z chodby bytového domu vlastní vstupní dveře, které bylo potřeba zazdít. Navíc se musela také zkrátit rohová část jinak prázdné chodby v domě, aby mohla být přistavěna i potřebná koupelna. Kromě toho byla také postavena nika pro pračku a sušičku hned u vchodových dveří do noclehárny.

Noclehárna jak pro muže, tak pro ženy je dostupná za 40 korun na noc a sídlí na adrese Nežárecká 115, kde pracují a střídají se pracovnice charity. Slavnostního otevření se zúčastnili ředitelka Farní charity v Jindřichově Hradci Karolína Píchová, prezident Diecézní charity České Budějovice Stanislav Brožka, jindřichohradecký probošt Ivo Prokop, který novým prostorům požehnal, a místostarostka Jindřichova Hradce Magda Blížilová.

Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…