Jindřichův Hradec: Místo některých trávníků budou centrum zdobit trvalkové záhony

27.11.2020 12:59

Na Masarykově náměstí a v Pravdově ulici jsou nově vysázeny trvalkové záhony. Dosud travnaté plochy na třech místech nahradily záhony, které pokvetou od jara do podzimu a poutat pozornost budou i v zimě.

Jindřichův Hradec: Místo některých trávníků budou centrum zdobit trvalkové záhony
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Trvalkové záhony se osvědčily už na sídlišti Vajgar, takže s jejich výsadbou pokračujeme i na dalších místech. Záhony lépe zadržují vodu než posekaný trávník, proměňují se, jsou pestré a lákají třeba také motýly.

Na Masarykově náměstí se trvalky objevily u přechodu pro chodce naproti Kaštánku a přímo před prodejnou COOP. V Pravdově ulici byly trvalky vysázeny v těsné blízkosti autobusového terminálu. Do záhonů se sází směs trvalek a cibulovin, které budou poutat zrak po celý rok. Výsadbu záhonů provádí Jana Mudrová z Rynárce.

Trvalkové štěrkové záhony zkrášlují už od loňského roku také sídliště Vajgar. Podívejte se ve fotogalerii, jak tyto plochy vypadaly před a po výsadbě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…