Jindřichův Hradec: Situace v nemocnici je stabilní. S covidem tady leží 26 lidí

22.12.2021 21:21 | Tisková zpráva

V pondělí 20. prosince zasedala Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností. Na jednání se kromě vedení města a pracovníků krizového řízení sešli také zástupci Nemocnice Jindřichův Hradec, Policie ČR, Hasičského záchranného sboru a Zdravotnické záchranné služby. Bezpečnostní rada ze zákona zasedá dvakrát do roka. Přítomní zhodnotili aktuální covidovou situaci i plány na příští rok. V místní nemocnici je v tuto chvíli 26 hospitalizovaných pacientů s covidem. Na oddělení ARO leží tři pacienti (mladší ročníky, neočkovaní).

Jindřichův Hradec: Situace v nemocnici je stabilní. S covidem tady leží 26 lidí
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Nemocnice je stabilní i po personální stránce, kvůli nákaze je v karanténě jen asi devět zaměstnanců. V listopadu a na začátku prosince byl velký zájem o očkování, které probíhá v přízemí pavilonu D (více informací), kde opět pomáhají také zaměstnanci Městského úřadu Jindřichův Hradec. Teď zájemců ubývá, očkovat se ale nově mohou také děti od 5 let (více informací o očkování dětí). Podle informací Zdravotnické záchranné služby Jindřichův Hradec stále stoupá počet výjezdů, klesá ale poměr případů, kdy záchranáři jedou k pacientům s covidem, ti jsou častěji mladší, ale také v ne tak špatném stavu, jako starší pacienti v předchozích vlnách. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…