Jindřichův Hradec: V Plavsku bylo odebráno téměř 50 jorkšírů chovaných v nevyhovujících podmínkách

10.12.2021 19:02 | Tisková zpráva

Pracovníci odboru životního prostředí Městského úřadu v Jindřichově Hradci v součinnosti s inspektory Státní veterinární správy z Jihočeského kraje, Policií ČR, starostou obce Plavsko a pracovníky odchytové služby zajistili na základě podnětu SVS JčK v Českých Budějovicích ve čtvrtek 9.12.2021 umístění 47 psů malého plemene jorkšírský teriér do předběžné náhradní péče, z důvodu chovu ve velmi nevhodných podmínkách.

Jindřichův Hradec: V Plavsku bylo odebráno téměř 50 jorkšírů chovaných v nevyhovujících podmínkách
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Psi se v době odebrání nacházeli ve špatném výživném stavu, měli přerostlé drápy a byli znečištěni výkaly, kterých byla plná podlaha, neboť je nikdo neodklízel. Psi neměli k dispozici napájecí vodu ani krmivo. V chovu byli nalezeni dva uhynulí dospělí psi a dvě uhynulá štěňata. Jeden pes musel být ze zdravotních důvodů utracen přivolaným soukromým veterinárním lékařem.

Pejsci jsou umístěni v útulcích Dogpoint, o.p.s. a Voříškov z.s. v Praze, útulku Technických služeb v Táboře a útulku Liga na ochranu zvířat ČR v Olomouci.
Pracovníkům těchto útulků patří velký obdiv i poděkování, že i přes včerejší velkou nepřízeň počasí, zajistili přepravu čtyřnohých kamarádů do bezpečí, kde jim bude poskytnuta jejich stavu odpovídající péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Martin Baxa byl položen dotaz

Užitečnost veřejnoprávních médií

Kde jste přišel na to, že většina společnosti považuje veřejnoprávní média za užitečná a souhlasí s platbami za ně? Dle mého názoru je to lež. Neznám jediného člověka ve svém okolí (stovky lidí), který by s vaším názorem souhlasil. Kdyby se udělalo referendum zda platit, či ne, koncesionářské poplat...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Oprava Křížkových schodů skončí v červenci

7:17 Mladá Boleslav: Oprava Křížkových schodů skončí v červenci

Oprava Křížkových schodů, po kterých mohou chodci projít z ulice Pražská brána do Nádražní ulice u k…