Jižní Město oslaví 35. narozeniny

07.09.2011 6:31

Narozeniny slaví každý z nás a my je již tradičně slavíme na Jižním Městě, které je naším domovem. Oslavy proběhnou ve dnech od 8. do 18. září a myslím, že v programu jedenácti dnů si každý z nás najde něco, co ho zaujme. Ať už jsou to děti, mladí, rodiny či senioři. A co nás čeká?

Jižní Město oslaví 35. narozeniny
Foto: praha11.cz
Popisek: Infostánek městské části Praha 11

8. 9. 2011 bude slavnostně otevřena zrekonstruovaná základní škola na Pošepného náměstí. Při této příležitosti si zde můžete také poslechnout hudbu Hradní stráže. Současně v ulicích rozdají studenti ženám žluté gerbery. 9. 9. 2011 Vám poprvé představíme horolezeckou halu v Donovalské ulici. Horolezecká sedmnáctimetrová stěna je v současné době nejvyšší v České republice. 10. 9. 2011 nebude chybět v okolí Chodovské tvrze ani již tradiční Chodovská pouť. Každý si přijde na své. Děti zde najdou pouťové atrakce a soutěže, ale i divadélko pro nejmenší či cirkusovou dílnu. 11. 9. 2011 představí v Centrálním parku složky integrovaného záchranného systému svoji práci. Na dětském dopravním hřišti Městské policie Praha budou připraveny soutěže a děti obdrží dětské řidičské průkazy. Myslíme také na životní prostředí a jemu bude věnován celý den 12. 9. 2011. Najdete zde poradnu mykologů, vázání květin, představí se ornitologové, děti čekají soutěže v kreslení na chodníku a nebudou chybět ani farmářské trhy. 13. 9. 2011 se můžete podívat v Poliklinice Šustova na prezentaci ukázek první pomoci, čekají Vás bezplatné konzultace s lékaři, změřit si můžete i tlak. Den sportu představí dne 14. 9. 2011 projekt Atletika do škol, na hřišti Schulhoffova si mohou zahrát fotbal nejen děti, ale uvidíte i prvoligový tým FK Dukla Praha a jistě Vás přiláká i autogramiáda fotbalových legend. Prohlédnout si můžete i Centrum bojových sportů Opatov. To hlavní Vás však čeká u Obchodního centra Chodov. Od 9.00 do 17.00 hodin Vás budou bavit Maxim Turbulenc, Jana Kociánová, kouzelnice, moderátor a zpěvák Vlastimil Korec a moderátoři Miloš Skácel a David Petřík. Můžete vyhrát ve vědomostních soutěžích barevný televizor, fotoaparáty, playstation, sladkosti a plyšové hračky. O ceny budou slosovány i ankety, které jste vyplnili v průběhu předchozích dnů. Odpoledne Vás čeká maxi narozeninový dort. Autogramiáda spisovatelky a publicistky PhDr. Marie Formáčkové Vás jistě zaujme ve čtvrtek 15. 9. 2011 v Klubu seniorů v Křejpského ulici. Oslavy dne seniorů však zpestří i taneční a zábavné soutěže, občerstvení v podobě zabijačky a pečeného selete. V pátek 16. 9. 2011 bude probíhat Loučení s létem u srubu Gizela Kunratickém lese, kde je připraveno zábavně sportovní odpoledne. Zároveň tento den bude také v parku u stanice metra Opatov probíhat předpremiéra víkendových oslav.

Slavit budeme i v sobotu 17. 9. 2011 v Centrálním parku u stanice metra Opatov. Startujeme v jedenáct hodin dopoledne a končíme ve 22.00 hodin. Program nabídne vystoupení mnoha kapel, od našich jihoměstských, které si vystupování na oslavách vysoutěžily, až po kapely z Bavorska. Na zdraví Jižnímu Městu budou moci návštěvníci připít nepřeberným množstvím druhů piva. Tento rok je připravena také Pivapijáda. Vedle hudby, dobrého jídla a pití je samozřejmě také připraven program pro děti, aby si oslavy svého Jižního Města mohly užít opravdu celé rodiny.

Neděle 18. 9. 2011 uzavře jedenáctidenní oslavy narozenin. Na tento den je připraven Folklorní festival Jižní Město zpívá, hraje, tancuje. Jižnímu Městu přijedou zazpívat folklorní soubory z Řecka, Maďarska, Bosny a Hercegoviny, ale také třeba domácí jihoměstský Hájíček. Jako hlavní host vystoupí Zlaté husle se sólisty z Lúčnice ze Slovenska.

„Věřím, že jsme i pro letošní rok připravili důstojnou oslavu narozenin našeho Jižního Města a doufám, že budou všichni návštěvníci spokojeni. Myslím si, že každý, kdo se k nám přijede podívat, uvidí, že Jižní Město je ve svých třiceti pěti letech v plné síle a že je to opravdu dobré místo pro život," říká na závěr starosta Dalibor Mlejnský.

Více o programu oslav 35. narozenin Jižního Města - 11 dnů Prahy 11 najdete na www.praha11.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha11.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …