Karlovy Vary: Blokové čištění komunikací začne na apríla

08.03.2015 18:31

Strojní blokové čištění místních komunikací a parkovišť ve vlastnictví Statutárního města Karlovy Vary bude jako každoročně probíhat od 1. dubna do 31. října.

Karlovy Vary: Blokové čištění komunikací začne na apríla
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Rozpis úklidu pro jednotlivé měsíce budou pravidelně přinášet Karlovarské radniční listy. Motoristé budou informováni také rozmístěním příslušných dopravních značek s dodatkovou tabulí. Informaci o termínu čištění v konkrétní ulici lze rovněž získat na tel. čísle 353 118 419.

Termíny jsou stanoveny na delší dobu dopředu tak, aby si každý mohl v dostatečném předstihu zjistit, kdy se bude čistit právě jeho ulice a kdy je nutné přeparkovat.
Ve vyjmenovaných lokalitách dle harmonogramu bude nejdříve v souladu s legislativou s týdenním předstihem umístěno přenosné dopravní značení B 28 s textem BLOKOVÉ ČIŠTĚNÍ. Tam, kde je uzavřený blok ulic, je tento blok označen přenosnou dopravní značkou „ZÓNA“ (začátek a konec) pro zákaz zastavení z důvodu blokového čištění s uvedením data a času provedení.

Začátky denních blokových čištění jsou stanoveny na 8,00 hod, začátky nočního mytí na 20,00 hod.

V den čištění dojde v předmětných ulicích k vymístění všech vozidel, která svým umístěním brání řádnému vyčištění plochy komunikací, na odstavné parkoviště odtahové služby na Západní ulici č.63 v Karlových Varech. Informaci o odtaženém vozidle lze získat na tel. čísle této odtahové služby 353 222 867, případně na emailech: pulkrt@dpkv.cz, odtah@dpkv.cz.

Před provedeným odtahem bude umístění všech přenosných dopravních značek a postavení vozidla zdokumentováno a následně archivováno k případnému dokazování, kdy a jak byly tyto značky v jednotlivých ulicích umístěny. Ceny za odtahy jsou stanoveny Nařízením statutárního města Karlovy Vary č. 4/2013.

Platbu za provedený odtah lze vrátit pouze ve výjimečných a odůvodněných případech (déletrvající nemoc, dovolená v cizině apod.), doložených příslušnými doklady a potvrzeními. Těmito doklady, dokazujícími prokazatelnou nemožnost odjet s vozidlem z prostoru plošného úklidu při blokovém čištění je např. lékařská zpráva o pobytu v nemocničním zařízení, lékařem vystavené potvrzení o déletrvající nemoci či o nezbytnosti akutního ošetření v době odtahu, cestovní doklad o pobytu mimo oblast (obec) apod. Svědectví příbuzných osob nelze v těchto případech za dostatečně průkazné doklady považovat.

Apelujeme na motoristy, aby respektovali dopravní značení umístěné na příslušných komunikacích. Pomohou tak zdárnému průběhu pravidelné očistě místních komunikací a vyhnou se komplikacím nepříjemnostem spojeným s nuceným odtahem vozidla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karlovyvary.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…