Karlovy Vary: Město pomůže seniorům s registrací na očkování

16.01.2021 19:39

Od 15. ledna se mohou senioři starší 80 let registrovat na očkování proti nemoci COVID-19. Registrace probíhá výhradně online v centrálním registračním systému. Město proto karlovarským seniorům nabízí pomoc. Obrátit se mohou na linku Senior Pointu 607 038 759.

Karlovy Vary: Město pomůže seniorům s registrací na očkování
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Uvědomujeme si, že registrace prostřednictvím internetu může být pro některé seniory překážkou. V Karlových Varech žijí zhruba tři tisícovky obyvatel starších osmdesáti let. Řada z nich registraci zvládne sama nebo s asistencí rodiny, blízkých či sousedů. Těm, kteří ale pomoci svého okolí využít nemohou, nabízíme asistenci našeho Senior Pointu. V případě, že by zájem o tuto pomoc města byl velký, máme v záloze další operátory. Nabídl nám je jeden z karlovarských hotelů, který by vyčlenil několik svých zaměstnanců, pro něž v současné době nemá práci,“ uvádí primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová.

Na telefonní linku Senior Pointu karlovarského magistrátu 607 038 759 se karlovarští senioři mohou obracet v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 8 do 15 a v pátek od 8 do 14 hodin. Senioři mají pro informace nebo asistenci k dispozici také státní informační linku 1221 a krajskou Asistenční linku 80+ na čísle 607 600 071.

Asistence při registraci na očkování je další z nástrojů pomoci, kterou město Karlovy Vary seniorům nabízí. Linka Senior Pointu 607 038 759 slouží také obyvatelům starším 60 let, kteří se ocitli v izolaci nebo karanténě, k objednávce nákupu základních potravin a léků a jejich bezplatnému dovozu. Město také zajišťuje nákupy pro osamělé seniory 65+ bez izolace či karantény se zpoplatněným rozvozem. Objednávky probíhají na telefonním čísle 702 265 117.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…