Karlovy Vary: Naposledy v roce 2013 se sešel Studentský parlament

14.12.2013 21:16

Hlavními tématy debaty byly tentokrát přechody pro chodce a problematické křižovatky ve městě.

Karlovy Vary: Naposledy v roce 2013 se sešel Studentský parlament
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Žáci karlovarských škol opět přednesli vedení radnice své názory na život ve městě a předložili řadu konkrétních podnětů. Naopak se dozvěděli, že se připravuje realizace řady projektů, které byly tématem předchozích debat. Jedná se například o výstavbu chodníku z Růžového Vrchu do Sedlece nebo úpravu a vyčištění někdejšího areálu zdraví v Drahovicích.

Jedním z hlavních diskutovaných témat byla bezpečnost přechodů pro chodce a jejich osvětlení. Vedení města deklarovalo snahu a záměr instalovat postupně na nejproblematičtější a nejfrekventovanější přechody lampy veřejného osvětlení.  Debata se vedla také o lokalitách vyhledávaných drogově závislými osobami, o současném stavu stadionu AC Start, o plánech na revitalizaci prostoru v Dolní Kamenné pod kostelem sv. Urbana.

Školáci také vznesly podněty k problematickým křižovatkám v Karlových Varech, například k možnosti umístění zrcadel v lokalitě Na Výhledě ve Staré Roli, nebo k případnému vybudování kruhového objezdu na křižovatce Jáchymovské a Nákladní ulice.

Předmětem debaty byla i finišující rekonstrukce Vítězné a Prašné ulice, která bude dokončena ještě před vánočními svátky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karlovyvary.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…